1/16/2011

RSS Feed (Really Simple Syndication)


Τα RSS feeds είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να ενημερώνεστε για τα γεγονότα. Το Διαδίκτυο αποτελείται πλέον από δισεκατομμύρια σελίδες οι οποίες περιέχουν τέτοιο πλούτο πληροφοριών που είναι σχεδόν αδύνατο για τον οποιονδήποτε να μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς ότι νεότερο συμβαίνει στον κόσμο ή στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει.
Τα RSS Feeds, βασισμένα στην γλώσσα XML, δίνουν τη λύση και σας επιτρέπουν να βλέπετε πότε ανανεώθηκε το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων (sites) που σας ενδιαφέρουν. Πλέον όλες οι πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν έρχονται στον υπολογιστή σας, σε πραγματικό χρόνο, χωρίς εσείς να χρειάζεται να επισκέπτεστε κάθε φορά τους σχετικούς δικτυακούς τόπους. Προϋπόθεση; Τα sites που σας ενδιαφέρουν να παρέχουν ενημέρωση μέσω RSS feeds και σεις να έχετε παραμετροποιήσει κατάλληλα έναν RSS Reader ώστε να συγκεντρώνει τις πληροφορίες αυτές.
Στην δική μας περίπτωση, έχουμε εντοπίσει sites που παρέχουν πληροφορίες σχετικές με την εκπαίδευση (αρχικά έχουμε τρεις πηγές: Υπουργείο Παιδείας, Σχολικό Δίκτυο και εφημερίδα Ελευθεροτυπία) και το περιεχόμενο αυτών εμφανίζεται στο κάτω μέρος της σελίδας, παρέχοντας σας άμεση πληροφόρηση για τα νέα της εκπαίδευσης, συγκεντρωμένη σε ένα σημείο.
 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου