2/01/2011

Εκδρομή Α' Τάξης στην Καθαρούπολη



Την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, τα παιδιά της Α' τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν  το κτήμα Santa Maria στην Παιανία,  για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Περιπέτεια στην Καθαρούπολη".

Η περιπέτεια άρχισε με τη εισβολή του κατασκόπου Λεκέ. Στόχος του ήταν να αποτρέψει τα παιδιά που επισκέπτονται την Καθαρούπολη από το να τηρούν τους κανόνες της σωματικής και στοματικής υγιεινής. Όμως, τα σχέδιά του ανατρέπονται. Ο φύλακας – άγγελος της Καθαρούπολης, ο επιθεωρητής Φασίνας, τον ανακαλύπτει... Με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών ο Λεκές συμμορφώνεται, αλλάζει συνήθειες και ...όνομα!


Μέσα από ένα προσεγμένο κωμικό σενάριο τα παιδιά έμαθαν για τους χρυσούς κανόνες της σωματικής και της στοματικής υγιεινής, ενώ στη συνέχεια, διασκεδαστικά παιχνίδια και ομαδικές δράσεις προώθησαν την ιστορία στην Καθαρούπολη σχετικά με τη σωματική υγιεινή. Τα παιδιά έμαθαν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και η καθαριότητα έγινε βίωμα.




 Στο τέλος του προγράμματος, που ήταν επιμορφωτικό αλλά και διασκεδαστικό ταυτόχρονα, υπήρξε ανάδειξη νικητών και διανομή αναμνηστικών δώρων!






Ευχαριστούμε τις δασκάλες της Α' τάξης για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που μας παρείχαν.

 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου