3/14/2011

Επίσκεψη Α' Τάξης στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Τον παλιό εκείνο τον καιρό» θα παρακολουθήσουν οι μαθητές της Α΄ τάξης στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2011. 

Τιμή εισιτηρίου 7  Ευρώ (4 Ευρώ είσοδος και 3 ευρώ λεωφορείο).

Το μουσείο:
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης είναι το κεντρικό κρατικό μουσείο στο οποίο συγκεντρώνονται έργα της νεώτερης πολιτιστικής κληρονομιάς.
Βασικοί στόχοι του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, είναι η συλλογή, καταγραφή/τεκμηρίωση, συντήρηση, μελέτη και προβολή των τεκμηρίων του νεώτερου πολιτισμού της Ελλάδας.
Οι πλούσιες συλλογές του περιλαμβάνουν 20.000 περίπου αντικείμενα προερχόμενα από τον ελληνικό χώρο (ηπειρωτικό και νησιωτικό) καθώς και από περιοχές όπου έδρασε ο ελληνισμός. Οι συλλογές καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο από τα μέσα του 17ου αιώνα μέχρι και τον 20ο.
Οι μόνιμες εκθέσεις -με εξαιρετικά δείγματα κεντητικής, υφαντικής, τοπικών ενδυμασιών, μεταμφιέσεων, θεάτρου σκιών, αργυροχοΐας, μεταλλοτεχνίας, κεραμεικής, ξυλογλυπτικής, λαϊκής ζωγραφικής και λιθογλυπτικής- αναδεικνύουν τα στοιχεία που διαμόρφωσαν την πολιτιστική ταυτότητα του νεώτερου ελληνισμού.
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης είναι Δημόσια Υπηρεσία εποπτευόμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστική Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Τ.
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία και προβολή της νεώτερης πολιτιστικής κληρονομιάς, έχει αναπτύξει - με τη λειτουργία υπηρεσιών και προγραμμάτων - μεγάλη δραστηριότητα. Ακολουθώντας τις τάσεις της σύγχρονης Μουσειολογίας, αναπτύσσει ποικίλους τρόπους επικοινωνία με σκοπό τη γνώση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία του κοινού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η οργάνωση περιοδικών εκθέσεων, η πραγματοποίηση εκδόσεων, συνεδρίων, διαλέξεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης, εκδηλώσεων και συνεργασιών με φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης.

«Τον παλιό εκείνο τον καιρό»

Μέσα από επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου, τα παιδιά γνωρίζουν τους διάφορους τομείς της λαϊκής τέχνης (κεντητική, ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, ζωγραφική, ενδυμασίες κ.ά.). Έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις συλλογές, να συμπληρώσουν φυλλάδια εργασίας, να δραματοποιήσουν σκηνές από λαϊκούς μύθους και παραδόσεις, να συμμετέχουν σε παιχνίδια και χειροτεχνικές δαστηριότητες.

6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου