9/21/2012

Πρωινή Ζώνη

Σήμερα, στην πρωινή προσευχή, από τη διευθύντρια ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα 24/09/2012 θα λειτουργεί η πρωινή ζώνη από τις 07:15. 
Η λειτουργία της πρωινής ζώνης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, οφείλεται σε πρωτοβουλία της δ/τριας και των δασκάλων του σχολείου.

6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3 σχόλια:

Λευτέρης Κορακής είπε... [Απάντηση στο σχόλιο]

Ταυτόχρονα η Διευθύντρια μας προετοίμασε για τη σοβαρή πιθανότητα που υπάρχει, το κλασικο να τελειωνει στις 13:15 και το ολοήμερο στις 15:30.
Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα , αν η λειτουργία της πρωινής ζώνης, δημιουργεί την ανάγκη μείωσης του σημερινου ωραριου και αν ναι ποια η σκοπιμότητα της απο τη στιγμή που όπως αναφέρεται στο κείμενο δεν υπάρχει ο τυπικά απαιτούμενος αριθμός παιδιών.
Εννοείται ότι οποιαδήποτε μειωση του ωραρίου θα δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στο εκπαιδευτικό προγράμμα των παιδιών, όσο και στους γονείς αφού θα ανατρέψει όλο τους τον προγραμματισμό!
Τέλος αναρωτιέμαι για το αν ο σύλλογος γονέων είναι ενήμερος για όλα αυτα και ποια είναι η θέση του.

Ευχαριστώ

Λευτέρης Κορακής

Kostas Kalogiros είπε... [Απάντηση στο σχόλιο]

@Λευτέρης Κορακής
Λευτέρη να σε ενημερώσω ότι η λειτουργία της πρωινής ζώνης δεν επηρεάζει το ωράριο του κλασικού και του ολοήμερου. Αυτό που ανέφερε σαν ενδεχόμενο η Διευθύντρια έχει σχέση αποκλειστικά με την μη τοποθέτηση δασκάλων για τις ειδικότητες που απαιτούνται. Για την λειτουργία της πρωινής ζώνης απαιτείται η παρουσία ενός δασκάλου κάθε μέρα (γι' αυτό και είναι εύκολο να λυθεί) ενώ για τη λειτουργία μετά τις 13:15 απαιτείται ένας δάσκαλος για κάθε τμήμα (συνολικά 13). Το πρόβλημα ασφαλώς και είναι γνωστό και έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες τόσο από το σχολείο όσο και από το Σύλλογο Γονέων για να βρεθεί λύση. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νέα.

Λευτέρης Κορακης είπε... [Απάντηση στο σχόλιο]

Κώστα σε ευχαριστω για την άμεση και ουσιαστική απάντηση σου. Ας ελπίσουμε ότι οι προσπάθειες σας θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε το εκπαιδευτικό προγράμμα των παιδιών μας να παραμείνει πλήρες.


Δημοσίευση σχολίου