4/07/2014

Διανομή δωρεάν φρούτων σε μαθητές των σχολείων της Αττικής

Mετά τη Θεσσαλονίκη αρχίζει αύριο, Τρίτη 8  Απριλίου 2014και στην Αττική, η υλοποίηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων και της φρουτοσαλάτας στα σχολεία.

Πρόκειται για πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με την εκ περιτροπής διανομή, πραγματοποιείται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ πέρυσι υλοποιήθηκε αντίστοιχα μόνο σε σχολεία της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα προβλέπει διανομή μήλων και πορτοκαλιών και φρουτοσαλάτας με ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο και φυσικό χυμό σταφυλιού, σε περίπου 1.400 σχολεία και 280.600 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάθε μαθητή θα διανεμηθούν, σε πέντε δόσεις, συνολικά 10 φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και 22 μήλα.

Επίσης σε κάθε μαθητή πρόκειται να διανεμηθεί και ένα τετράδιο, το οποίο θα φέρει το σχέδιο αφίσας και λογότυπου του προωθητικού κειμένου του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης των φρούτων που ετοίμασαν δημοτικά σχολεία της Μήλου και της Σάμου, τα οποία βραβεύτηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Πηγή: http://www.skai.gr
6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου