2/16/2018

Μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών

Αγαπητοί γονείς,

Από τη Διεύθυνση του σχολείου μας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση και η οποία αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας υπενθυμίζουμε ότι όλοι είμαστε  υποχρεωμένοι να τηρούμε  όσα από το νόμο (Π.Δ. 79/2017, άρθρο 18) προβλέπονται  και να παίρνουμε όλα  τα μέτρα που θα περιφρουρήσουν την ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών στο σχολείο.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Διδασκόντων σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε τα παρακάτω μέτρα ασφαλείας, τα οποία σας καλούμε να εφαρμόσετε για το καλό των παιδιών σας.

1. Οι γονείς παραδίδουν τα παιδιά τους το πρωί στον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό στις εξωτερικές  εισόδους του  σχολείου. Το μεσημέρι βρίσκονται στις 13:15 στο σχολείο για να  παραλάβουν τα παιδιά  στο ίδιο σημείο που τα άφησαν το πρωί. Εάν κάποιο παιδί το παραλάβει γονέας συμμαθητή του, θα πρέπει ο/η  δάσκαλος/α  της τάξης να ενημερώνεται με γραπτό σημείωμα ή σε έκτακτη ανάγκη τηλεφωνικά έως τις 12:30 μ. μ.

2. Κατά τη διάρκεια του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών δεν παρευρίσκεται κανείς στο σχολείο εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η πόρτα του σχολείου  είναι κλειδωμένη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

3.     Οι γονείς βλέπουν τους εκπαιδευτικούς  στις τακτικές μηνιαίες συναντήσεις. Σε έκτακτη  ανάγκη μπορούν να τους δουν, μόνο μετά από συνεννόηση, σε  συγκεκριμένη ώρα (ραντεβού). Σε κάθε περίπτωση τα ραντεβού δεν κλείνονται κατά τις ώρες 8:00 – 8:30, 13:00 – 13:30 ή κατά τη διάρκεια της εφημερίας των εκπαιδευτικών.

4.      Όταν κάποιος μαθητής απουσιάζει μπορεί να παίρνει τα μαθήματα της επόμενης ημέρας από τα αδέρφια που φοιτούν στο σχολείο ή από κάποιον συμμαθητή του.

5.     Τα χρήματα στο κυλικείο μπορείτε να τα εξοφλείτε  με δύο τρόπους:

α. Τα παιδιά σας τα παραδίδουν στην υπεύθυνη του κυλικείου  (κα  Κατερίνα) μέσα σε φάκελο που γράφει το όνομα του παιδιού.

β. Οι γονείς μπορούν να τα παραδίδουν οι ίδιοι στην υπεύθυνο του κυλικείου κάθε Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί έως τις 9:00.

6.      Όσοι γονείς χρειάζονται να κάνουν κάποια αίτηση και δεν έχουν κλείσει ραντεβού με τη Διευθύντρια, προηγουμένως θα τηλεφωνούν.

7.       Εάν κάποιος μαθητής χρειαστεί να φύγει πριν τη λήξη του προγράμματος (εξαιτίας π.χ. ασθενείας) παραδίδεται στο γονέα  στο γραφείο διδασκόντων, εφόσον έχει ενημερωθεί ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός ή η Δ/ντρια.

8.     Στην περίπτωση έντονης βροχής κατά το σχόλασμα ανοίγει η εξωτερική πόρτα λίγο νωρίτερα από το χτύπημα του κουδουνιού και οι γονείς μπαίνουν για να παραλάβουν τα παιδιά τους μέχρι το χώρο που γίνεται η πρωινή προσευχή, όχι κάτω από το στέγαστρο της εισόδου (δημιουργείται συνωστισμός) και όχι μέσα στο διδακτήριο.

Με τη βεβαιότητα ότι θα βοηθήσετε να τηρηθούν τα παραπάνω, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Μάρθα Σαμαρά (Δ/ντρια)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου