1/27/2019

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Από την Διεύθυνση του σχολείου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 


Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι από τις 16 Ιανουαρίου 2019 τοποθετήθηκε και θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη 9:00 με 2:00 στο σχολείο μας η Ψυχολόγος κλάδου ΠΕ23 κα Μαρίνα Μαφρέδα. 
Σύμφωνα με το καθηκοντολόγιό της (ΦΕΚ 3032/2017) η Ψυχολόγος  φροντίζει για τη εφαρμογή των αρχών της επιστήμης της Ψυχολογίας στην εκπαίδευση και προάγει την ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών καθώς και τη συναισθηματική ισορροπία και την ενδυνάμωση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. 


Ενισχύει την προαγωγή προσωπικών και ομαδικών θετικών στάσεων και συμπεριφορών και προτείνει λειτουργικές διεξόδους αντιμετώπισης των αρνητικών στάσεων και συμπεριφορών. Αντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή και μαθήτρια ως ιδιαίτερη, ενιαία βιοψυχική οντότητα, ενταγμένη σε ποικίλα κοινωνικά συστήματα, σεβόμενη απόλυτα τις προσωπικές ιδιαιτερότητες του. 



Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.


Δημιουργεί τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσεων με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα των εμπλεκομένων. 


Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούν την ειδικότητά της. 


Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. 


Διευκολύνει τη συνεργασία, επικοινωνία και αλληλεπίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους.


Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και συνεργασίας μαζί σας, εφόσον κρίνεται αναγκαίο από εσάς ή από το σχολείο και εφόσον ο περιορισμένος χρόνος που διατίθεται για το σχολείο μας το επιτρέπει.


Κάθε συνεργασία με την Ψυχολόγο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κατόπιν ραντεβού, για το οποίο θα έχει προηγηθεί σχετική συνεννόηση με το σχολείο (τηλ. 2106527551). 

                                                                                                                   Από τη Διεύθυνση






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου