12/03/2019

Εγγραφές γυμνασίου επόμενης σχολικής χρονιάς

Προς τους γονείς κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης,

Σας ενημερώνουμε ότι ο τρόπος εγγραφής των μαθητών/τριών στην Α΄ Γυμνασίου από το προηγούμενο σχολικό έτος 2018-19 , σύμφωνα με την ΥΑ 139101/ΓΔ4/27-08-2018(ΦΕΚ 3674 τ.Β'), παρ.14.1, γίνεται ως εξής:

«….. 3. Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου είτε αυτό βρίσκεται εντός είτε εκτός των αστικών κέντρων, κάθε μαθητής/τρια καταθέτει, μέσω του κηδεμόνα του/της, εντός του μηνός Δεκεμβρίου του διανυόμενου σχολικού έτους, στον/ στη Διευθυντή/ντρια του Δημοτικού στο οποίο φοιτά δήλωση εγγραφής στο Γυμνάσιο το οποίο ορίζεται σύμφωνα με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το άρθρο 12. Ο όρος αυτός ισχύει μόνο για τα δημόσια Γυμνάσια. Ο/Η Διευθυντής/ντρια του Δημοτικού μεριμνά και έχει την ευθύνη οι μεν δηλώσεις να παραμείνουν στο σχολείο, τα δε απολυτήρια των απολυόμενων μαθητών/ τριών του σχολείου του/της να διαβιβαστούν στο Γυμνάσιο του προορισμού τους υπηρεσιακώς, με βάση την ονομαστική κατάσταση και επί αποδείξει.»

Τον Δεκέμβριο ξεκινά η διαδικασία εγγραφής των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης στο Γυμνάσιο. Για να ξεκινήσει η εγγραφή των παιδιών σας στο Γυμνάσιο είναι απαραίτητο να μας προσκομίσετε μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το αργότερο, υπεύθυνη δήλωση με την διεύθυνση κατοικίας των παιδιών σας, που φοιτούν στην ΣΤ΄ τάξη.

Στη δήλωση αυτή θα επιβεβαιώνετε τα στοιχεία κατοικίας κατά την εγγραφή του παιδιού σας στο Σχολείο μας (σχολικό έτος 2014-15). Εάν, εν τω μεταξύ έχετε αλλάξει διεύθυνση κατοικίας να μας το δηλώσετε και να μας προσκομίσετε και αντίγραφο της πρώτης σελίδας του εκκαθαριστικού της Εφορίας του έτους 2018.

Από τη Διεύθυνση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου