10/19/2020

Υποστήριξη του Σχολείου μας από Επιτροπής Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης

 Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωρίζουμε ότι το σχολείο μας υποστηρίζεται και τη φετινή σχολική χρονιά από Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) που έργο της έχει να διερευνήσει τις πιθανές μαθησιακές ή άλλου τύπου δυσκολίες, και ακολούθως να υποστηρίξει ψυχοκοινωνικά και εκπαιδευτικά το παιδί σας.

Η ΕΔΕΑΥ του σχολείου μας περιλαμβάνει ειδικές εκπαιδευτικούς δύο βασικών ειδικοτήτων: ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, οι οποίες σε άμεση και συντονισμένη συνεργασία με τον δάσκαλο της τάξης και τον εκπαιδευτικό του τμήματος ένταξης θα υποστηρίξουν, από την πλευρά τους ο καθένας, κάθε μαθητή που αντιμετωπίζει δυσκολίες εντός του σχολικού χώρου. Οι ειδικότητες της ψυχολόγου και της κοινωνικής λειτουργού εμπλέκονται με τρόπο διακριτικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τόσο του μαθητή όσο και της οικογένειάς του, στο σχολείο την ώρα του μαθήματος ή του διαλείμματος, σε προγραμματισμένες συναντήσεις, αλλά και στο σπίτι, με σεβασμό πάντα στην προσωπικότητα του μαθητή και του γονέα-κηδεμόνα.

Μέλη της ΕΔΕΑΥ του σχολείου μας αποτελούν, από το Σύλλογο Διδασκόντων η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μάρθα Σαμαρά (πρόεδρος της Επιτροπής), η Υποδιευθύντρια κα Καβάκα Αικατερίνη, η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Ένταξης κα Αγγελική Μπαστέα, ο/η υπεύθυνους εκπαιδευτικός των τμήματος του μαθητή ή της ομάδας μαθητών που έχουν ανάγκη υποστήριξης, η Ψυχολόγος κα Δήμητρα Ζαχαριά και η Κοινωνική Λειτουργός κα Στέλλα Καφεσάκη.

Όλα τα μέλη της ΕΔΕΑΥ, συμπεριλαμβανομένων της ψυχολόγου και της κοινωνικής λειτουργού, θα έχουν τακτική συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και θα βρίσκονται στο χώρο του σχολείου μας, κάθε Τετάρτη, ώρες 8:15-13:15.

Η διαχείριση των προσωπικών πληροφοριών διέπεται από το επαγγελματικό απόρρητο και σε καμία περίπτωση αυτές δεν δημοσιοποιούνται πέραν από τα άμεσα εμπλεκόμενα άτομα.

Η ΕΔΕΑΥ νομιμοποιείται να εμπλακεί μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη του γονέα-κηδεμόνα και μετά από έγγραφη (ενυπόγραφη) συγκατάθεσή του.

Ευελπιστούμε σε μια καλή συνεργασία μαζί σας, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΔΕΑΥ που αφορούν τη βέλτιστη επικοινωνία και την ενδυνάμωση σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων της σχολικής μας κοινότητας.

Από τη Διεύθυνση




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου