12/02/2020

Μεγάλη επιτυχία η ικανοποίηση των κοινών διεκδικήσεων της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων της Αγίας Παρασκευής

Αγαπητά μας μέλη,


Μεγάλη επιτυχία η ικανοποίηση των κοινών διεκδικήσεων της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων της Αγίας Παρασκευής


Πετύχαμε την έκτακτη επιχορήγηση 70.000€ του Δήμου Αγίας Παρασκευής προς τις Σχολικές Επιτροπές για την κάλυψη αναγκών εξοπλισμού για την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση. Ήδη ο εξοπλισμός φτάνει στα σχολεία μας.


Οι ανάγκες εξοπλισμού μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, τέθηκαν από την Ένωση Συλλόγων Γονέων στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αγίας Παρασκευής την Παρασκευή 13.11.2020.  Τη Δευτέρα 16.11.2020 ο Δήμαρχος αποφάσισε την έκτακτη επιχορήγηση ποσού 60.000€ για κάλυψη αναγκών για τους μαθητές.


Ακόμη περισσότερες ανάγκες αντιμετώπισαν οι μαθητές των Δημοτικών-Νηπιαγωγείων. Το πρόβλημα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τέθηκε μετ΄επιτάσεως από την Ένωση στην τηλεδιάσκεψη με τη Δημοτική αρχή την Πέμπτη 19.11.2020. Στη συνέχεια οι Σύλλογοι και η Ένωση με κοινό τους έγγραφο απαίτησαν από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής την κάλυψη όλων των αναγκών. Κατόπιν αυτού, ο Δήμαρχος αποφάσισε αύξηση της αρχικής έκτακτης επιχορήγησης κατά 10.000 Ευρώ για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας.


Δεν καλύφθηκαν όμως  όλες οι ανάγκες εξοπλισμού στα σχολεία και γι'αυτό όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.


Πετύχαμε την απόφαση υλοποίησης του δωρεάν προγράμματος της Θεατρικής Αγωγής στα σχολεία 


Οι Σύλλογοι Γονέων Αγίας Παρασκευής με κοινό τους έγγραφο προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής μαζί με την Ένωση στήριξαν την πρόταση για διαδικτυακά μαθήματα θεάτρου, τους εμψυχωτές των θεατρικών ομάδων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Δήμος αποφάσισε να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεατρικής Αγωγής και ήδη τα σχολεία έστειλαν τις συμμετοχές των μαθητών.


Όλοι μαζί οι γονείς μέσω των Συλλόγων τους και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τα παιδιά μας και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο σχολείο!!!


Όλοι μαζί, μια γροθιά,  θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, στο πλευρό του Δήμου "στη μάχη των μαχών" που είναι η απόκτηση του ΟΤ 119 (πρ. εκπαιδευτήρια Μακρή)  ώστε να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της σχολικής στέγης που ταλανίζει την πόλη και τα σχολεία μας!


Δεν το βάζουμε κάτω και συνεχίζουμε υγιείς και αισιόδοξοι!


Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής


 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου