5/06/2021

Έναρξη μαθημάτων 10-05-2021

Αγαπητοί γονείς,

Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

Μετά από 3 μήνες διακοπής της δια ζώσης διδασκαλίας, τη Δευτέρα 10/05/2021, τα παιδιά μας ξαναγυρίζουν στο σχολείο τους με ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά θα συνεργαστούμε και με υπευθυνότητα θα εφαρμόσουμε και θα τηρήσουμε στο έπακρον τις οδηγίες  της διεύθυνσης του σχολείου μας σχετικά με την επαναλειτουργία του.

Επιπλέον να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο έχει απολυμανθεί και να σας υπενθυμίσουμε πως το κυλικείο δεν θα λειτουργεί και πως το φαγητό των παιδιών του ολοήμερου δεν θα ζεσταίνεται.

Αγαπητοί γονείς

Όλοι μας θέλουμε το σχολείο των παιδιών μας ανοικτό και πάνω απ όλα ασφαλές

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ενημερωνόμαστε από τις επίσημες ανακοινώσεις του σχολείου μας και εφαρμόζουμε τις οδηγίες.

Με την υπευθυνότητα που έχουμε επιδείξει από την αρχή της πανδημίας μέχρι κα σήμερα, συνεχίζουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει για την υγεία και την ασφάλεια όλων μας.

Τέλος, παρόλο που, εμείς οι γονείς δεν βρισκόμαστε, η επικοινωνία μας πρέπει να υπάρχει και να συνεχίζεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του συλλόγου μας. Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για ό,τι αφορά στα παιδιά μας και το σχολείο μας γιατί ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ  είμαστε όλοι οι γονείς του σχολείου μας.

Ευχή όλων μας πως τα δύσκολα έχουν περάσει.

Το ΔΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου