12/05/2021

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς

Όταν στο σχολείο μας υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

  1. Η Διεύθυνση του Σχολείου ενημερώνει μέσω myschool  τους γονείς του τμήματος για την ύπαρξη κρούσματος covid στο τμήμα και δίνει λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (rapid και self tests).
  2. Όλο το τμήμα θεωρείται επαφή και τα παιδιά οφείλουν να διενεργήσουν 2 rapid tests και 2 self tests σε διάστημα 7 ημερών.
  3. Τα παιδιά που κάθονται δίπλα, μπροστά και πίσω από το κρούσμα (όπως το σχήμα του σταυρού) κάνουν επιπλέον self tests τα οποία προμηθεύονται από το σχολείο.
  4. Εάν το επιβεβαιωμένο κρούσμα παραμένει στο ολοήμερο ακολουθείται η πιο πάνω διαδικασία ενημερώνοντας και τους γονείς των μαθητών / μαθητριών  του τμήματος ολοημέρου στο οποίο ανήκει το επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  5. Τα παιδιά – επαφές εισέρχονται στο σχολείο με αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (rapid ή self test) το οποίο δηλώνεται στο edupass αλλά και επιδεικνύεται σε εκτυπώσιμη ή χειρόγραφη μορφή στο σχολείο.
  6. Η Διεύθυνση του σχολείου δίνει βεβαιώσεις φοίτησης στους μαθητές – επαφές, ώστε να μπορέσουν να διενεργήσουνrapid tests δωρεάν στις ακόλουθες ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ:
    Α) Κέντρο Υγείας Αγ. Παρασκευής – Μεσογείων 454, ΤΚ 15342 τηλ.210-6016911
    - Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 08:00 – 16:00 ΧΩΡΙΣ  ραντεβού για τη διενέργεια rapid test. Το κέντρο δέχεται και προνήπια- νήπια αλλά και μικρότερα παιδάκια από τους βρεφικούς-νηπιακούς σταθμούς.
    Β) Κέντρο Υγείας Χολαργού – Μεσογείων 250, τηλ.210-6519271
    Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 08:00 – 13:00
    ΜΕ ραντεβού για τη διενέργεια rapid test στο τηλ. 210-6519271
    Γ) Kέντρο Υγείας Χαλανδρίου, Δημοσθένους 8, τηλ. 210-6850874
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στο 14900
    Ημέρες και ώρες λειτουργίας Κάθε μέρα , 7x7 (και Σάββατα και Κυριακές) 08:30 – 21:30.
  7. Στο σχολείο μας γίνεται τακτική απολύμανση από το Δήμο κάθε Πέμπτη και έκτακτη όταν προκύψει επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  8. ΟΙ υπόλοιποι μαθητές / μαθήτριες που δεν εμπλέκονται με το κρούσμα κάνουν self tests κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και προσκομίζουν τις (αρνητικές) βεβαιώσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
  9. Σε καμία περίπτωση το ΔΣ του Συλλόγου μας δεν είναι αρμόδιο ούτε να ενημερώνει επίσημα ούτε να δίνει οδηγίες για τέτοια σοβαρά θέματα το οποία ακολουθούν αυστηρά διαδικασίες πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. 

Αγαπητοί γονείς

Όλοι μας θέλουμε το σχολείο των παιδιών μας ανοικτό και πάνω απ όλα ασφαλές. 

Σε μια δύσκολη φάση της εξάπλωσης της πανδημίας όπως διαγράφεται το προσεχές διάστημα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ενημερωνόμαστε από τις επίσημες ανακοινώσεις του σχολείου μας και εφαρμόζουμε τις οδηγίες.

Δεν ξεχνάμε τα 2 υποχρεωτικά self testς για τα παιδιά μας και τους υπενθυμίζουμε ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκα, η τήρηση των αποστάσεων και το συχνό πλύσιμο των χεριών κατά την παραμονή τους στο σχολείο.  

Με ψυχραιμία, διάθεση συνεργασίας και κυρίως υπευθυνότητα συνεχίζουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει για την υγεία και την ασφάλεια όλων μας και πρωτίστως των παιδιών μας.

Τέλος, ευχή όλων μας ή ταχεία ανάρρωση των νοσούντων μελών της σχολικής μας κοινότητας.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου