3/10/2023

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Νίκολα ΤΕΣΛΑ Ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο»

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3/2023 στις 17.30 
στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Αιτωλίας 31)

Αγαπητοί γονείς

Με μεγάλη χαρά προσκαλούμε όλα τα παιδιά του σχολείου μας να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο» με την ομάδα Μαγνήτες, την Κυριακή 19/3/2023 στις 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Αιτωλίας 31).

Πρόκειται για μία θεατρική παράσταση (διάρκειας 60΄), όπου δύο ηθοποιοί επί σκηνής αφηγούνται και ενσαρκώνουν χαρακτήρες από τη ζωή του Νίκολα Τέσλα, και έναν μουσικό που χρησιμοποιεί διάφορα μουσικά όργανα για να δημιουργήσει τη ζωντανή μουσική επένδυση της παράστασης.

Η παράσταση «Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο», αφηγείται τη ζωή του γνωστού, σε όλους μας, Τέσλα. Ο Νίκολα Τέσλα, ένας από τους σπουδαιότερους εφευρέτες στον κόσμο, αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση του ηλεκτρισμού και όχι μόνο! Ο Τέσλα γεννήθηκε σε μια εποχή όπου τα σπίτια ακόμα φωτίζονταν με κεριά. Μεγαλώνοντας κατάφερε, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, να ακολουθήσει το όνειρό του. Να γίνει ένας σπουδαίος εφευρέτης και μηχανικός. 

Η παράσταση μιλάει για το παιδί Τέσλα που ονειρεύτηκε και αργότερα αγωνίστηκε για έναν κόσμο όπου η πρόοδος δε θα απαιτούσε την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά το σεβασμό και την κατανόηση του. Ο Τέσλα, που λάτρευε την ποίηση, δεν κινούνταν από προσωπική φιλοδοξία αλλά εμπνέονταν από τις ανθρωπιστικές του αξίες, αποδεικνύοντας ότι τέχνες και επιστήμες μπορούν να συνεργάζονται για το καλό της ανθρωπότητας. Το όραμά του για το μέλλον ήταν γενναιόδωρο και πανανθρώπινο: «Δεν εργάζομαι για τον άνθρωπο», είχε πει, «αλλά για την ανθρωπότητα».

Φιλικά,
Το ΔΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου