7/24/2023

Δελτίο Τύπου για Περιφερειακή Επιτροπή Βόρειου Τομέα


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος

www.goneis.org.  E-mail: omosp.goneon.attikis@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/07/23

Την Τρίτη 18 Ιουλίου και ώρα 19:30  συνεδρίασε  στο 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής η Περιφερειακή Επιτροπή του Βόρειου Τομέα της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Γονέων Αγ. Παρασκευής, Χολαργού- Παπάγου, Μελισσίων - Πεντέλης, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Νέου Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας.

Έγινε εκτίμηση του πετυχημένου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και συνοπτική παρουσίασή της απόφασης. Στη βάση αυτή δόθηκε βαρύτητα στα εξής ζητήματα:

  1. Στη στήριξη της προσπάθειας της Ένωσης Αγίας Παρασκευής για το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγίας Παρασκευής και ταυτόχρονα στη στήριξη της προσπάθειας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου για την εφαρμογή του ΦΕΚ1509-13.10.2006 βάσει του οποίου ιδρύεται στο Μαρούσι Σχολείο Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής Α’ & Β’ Βαθμίδας. Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και για κωφούς–βαρήκοους μαθητές) δεν διαθέτει ελεύθερες αίθουσες στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζεται με το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών & Βαρήκοων και δεν μπορεί να φιλοξενήσει τις νέες εγγραφές των μαθητών του Βόρειου Τομέα Αττικής για τη  σχολική χρονιά 2023-2024. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.  Τα μέτρα για να αντιμετωπισθεί αυτή η τραγική κατάσταση πρέπει να παρθούν τώρα. Η λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αμαρουσίου αποτελεί τη μοναδική λύση για την ασφαλή και απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών που έχουν δικαίωμα να φιλοξενηθούν σε παρόμοιες εκπαιδευτικές δομές.   
  2. Στην ανάγκη καλής συνεργασίας των ΔΣ των Ενώσεων με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Να αξιοποιηθούν μορφές αντίστοιχες με αυτή της περιφερειακής συνάντησης των ΔΣ των Ενώσεων. Δηλαδή πιο συχνά στο επίπεδο του Δήμου και με ευθύνη των ΔΣ των Ενώσεων να καλούνται οι Πρόεδροι των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων ώστε να εξασφαλίζεται η ανταλλαγή απόψεων, η έγκαιρη ενημέρωση και η κινητοποίηση των γονέων, η διατύπωση αιτημάτων.
  3. Στις παρεμβάσεις των Ενώσεων για σημαντικά προβλήματα που έχουν καταγράψει (σίτιση μαθητών, σχολικά γεύματα, κτιριακά ζητήματα, μεταφορές, σχολικοί νοσηλευτές) αλλά και πρωτοβουλίες πολιτιστικού – αθλητικού περιεχομένου. Σε προτεραιότητα τίθεται το ζήτημα όλες οι Ενώσεις να κάνουν παρεμβάσεις προς τους Δήμους για την έγκαιρη ετοιμασία των σχολικών κτιρίων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερα για το ζήτημα του ΕΕΝΕΓΥΛ της Αγίας Παρασκευής αποφασίσθηκε να παραδοθεί το Υπόμνημα από όλους τους Προέδρους των Ενώσεων του Βόρειου Τομέα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής ώστε να ασκήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για να βρεθεί άμεσα λύση. 

Το Υπόμνημα θα παραδοθεί την Τετάρτη 26/7/23 και ώρα 10:00πμ στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λεωφόρος Μεσογείων 324, Αγία Παρασκευή.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου