2/26/2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ (3 – 4 και 6 Μαρτίου 2024)

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,
Με αφορμή την Πανελλήνια Μέρα κατά της σχολικής βίας (6 Μαρτίου),  ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις: 

03/03 ΚΥΡΙΑΚΗ  «Block στη βία, like στη φιλία»,
11.00 – 13.30 στην αυλή του σχολείου μας.

Καλούμε όλα τα παιδιά του σχολείου να έρθουν μαζί με τους γονείς τους να παίξουμε, όλοι μαζί, μικροί  - μεγάλοι, φιλικούς αγώνες μπάσκετ υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας μας κ. Αθηνάς Πετρίδου.  Παράλληλα γονείς και παιδιά θα μπορούν να παίξουν και άλλα επιδαπέδια παιγνίδια του σχολείου (π.χ σκάκι, φιδάκι κ.τ.λ.). Μέσα από το παιγνίδι και τους κανόνες του, τη συνεργασία, την αποδοχή και τον σεβασμό θα ενισχύσουμε ακόμα πιο πολύ το σύνθημα «Block στη βία, like στη φιλία». Στο τέλος θα δοθούν σε όλους έπαινοι – ενθύμια συμμετοχής.

04/03 ΔΕΥΤΕΡΑ 18.30, ΣΤΟ 1Ο Γυμνάσιο 
«Βία από και προς τους ανήλικους στο σχολείο και τους δρόμους»,

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων & Κηδεμόνων  του 1ου & 6ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Αργώ» σας προσκαλούν σε μια ομιλία-συζήτηση με θέμα:
«Βία από και προς τους ανήλικους στο σχολείο και στους δρόμους»
τη Δευτέρα   4 Μαρτίου 2024 και ώρα  6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου, Αιτωλίας 31
Ομιλητής ο Δρ. Χάρης Καραμπέτσος, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων,  Διδάκτωρ Ιατρικής  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου,  Επιστημονικός Υπεύθυνος του  «Αργώ».
           

Κέντρο Πρόληψης  Εξαρτήσεων & Προαγωγής  Ψυχοκοινωνικής Υγείας
των Δήμων Χολαργού-Παπάγου &  Αγ. Παρασκευής     
σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ   
Μεσογείων 392, 153 41 Αγ. Παρ)ευή , 
τηλ. 210- 65 61 466, 65 20 505 , 
 e-mail: argoagp@yahoo.gr ,  www.kpargo.gr  

06/03 ΤΕΤΑΡΤΗ (πρωί στο σχολείο)
«Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνι»

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας θα συμμετέχουν στη δράση με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνι».  Η δράση θα γίνει πανελλαδικά με συμμετοχή πολλών σχολείων. Όλοι οι συμμετέχοντες την ίδια ώρα θα σπάσουν το φουσκωμένο μπαλόνι που θα έχουν στο χέρι τους. Ο κρότος/ σπάσιμο των μπαλονιών θα συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής στη βία. 

Το ΔΣ
26/2/2024



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου