6/09/2013

Ανοικτή ημέρα eΤwinning

Οι μαθητές της Δ1 τάξης του 6ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευής σας προσκαλούν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:30 στην παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων "Travelling with stories" και "Travelling across Europe" που θα γίνει στο χώρο του σχολείου τους (Χειμάρρας 9).
Η δασκάλα και οι μαθητές της τάξης.

Λίγα λόγια για το eΤwinning
Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Το eTwinning αποτελεί μέρος του Comenius, το πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία.
Η δράση παροτρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Το eTwinning, από το 2005 μέχρι σήμερα, ενίσχυε την ανάπτυξη συνεργατικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών. Η μεγάλη ανάπτυξη του όμως, σε όλη την Ευρώπη, άνοιξε νέες προοπτικές στη δράση. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης. Νέες δραστηριότητες ξεκίνησαν, ώστε να προχωρήσουμε «πέρα από τα προγράμματα».
Τα διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης (elearning), που λειτουργούν σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, δίνουν την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να επιμορφωθούν σε θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στον τομέα της παιδαγωγικής και στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.
Δείτε περισσότερα στο http://www.etwinning.gr/

6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου