11/15/2020

Γενική ενημέρωση γονέων 15-11-2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ευχόμαστε να είστε όλοι (μικροί και μεγάλοι) καλά.

Μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με το  πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το σχολείο των παιδιών μας από τη Δευτέρα 16/11/2020:

1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ  ΕΡΤ:

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το πρόγραμμα της εκπαιδευτική τηλεόρασης. Με βάση τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας, καθημερινά, από τις 9.00 πμ στην ΕΤ 2 θα προβάλλονται μαθήματα που θα αφορούν στις τάξεις του δημοτικού σχολείου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

2. ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (e-me και e-class)

Με τους κωδικούς των παιδιών μας,  όπως τα  έχουμε εγγράψει στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ,  θα βρούμε τις ηλεκτρονικές τάξεις τους στο e-me.edu.gr και στο https://eclass.sch.gr/.  Οι εκπαιδευτικοί  θα τα προσκαλέσουν,  τα παιδιά  θα αποδεχτούν  το αίτημα  και έτσι θα μπορούν να παίρνουν οποιοδήποτε υλικό οι εκπαιδευτικοί θα  έχουν ανεβάσει στις τάξεις αυτές. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε είσοδο στις πιο πάνω πλατφόρμες με τον ίδιο κωδικό που έχουμε από το ΠΣΔ ώστε να δούμε και να αποδεχτούμε την πρόσκληση.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ

Οι γονείς πρέπει άμεσα να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ώστε με τους κωδικούς τους να μπορέσουν να συνδεθούν με τις e-me τάξεις τους.

Για οδηγίες εγγραφής πατήστε εδώ

3. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από την Τετάρτη 18/11/2020, με βάση τα όσα είπε η Υπουργός Παιδείας, τα παιδιά του Δημοτικού καθημερινά από τις 14.00 έως τις 17.00 θα παρακολουθούν μέσω της πλατφόρμας WEBEX το ωρολόγιο τους πρόγραμμα. 

Μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων (email)  που έχουμε δώσει στο σχολείο, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων θα μας αποστείλει τα link για τον/την  κάθε εκπαιδευτικό. Πατώντας επάνω στο link, αυτόματα τα παιδιά μας θα μεταφέρονται στην αντίστοιχη ηλεκτρονική τάξη του/της εκπαιδευτικού και θα παρακολουθούν το/τα μαθήματα τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες των μαθημάτων και του προγράμματος που θα ακολουθηθεί, θα αναρτηθούν τις επόμενες μέρες στο site του Σχολείου μας, αλλά και στο site  του Συλλόγου μας.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Η περίοδος που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας. Με αλληλεγγύη και συνεργασία θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε. 

Σας προτρέπουμε  να παρακολουθείτε τόσο το site του Σχολείου μας, το site του Συλλόγου μας αλλά και τις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις (e mail),  ώστε να  πληροφορείστε για τις επίσημες ενημερώσεις, ανακοινώσεις και οδηγίες.

Θα θέλαμε να συνεχιστεί η επικοινωνία μας μέσω της ηλεκτρονική διεύθυνσης του Συλλόγου μας  και να μας ενημερώνετε για προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζετε  όπως για παράδειγμα προβλήματα στις εγγραφές στο ΠΣΔ, την έλλειψη συσκευών σύνδεσης κτλ.

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους – παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Το ΔΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου