11/24/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες

Κάθε χρόνο τα παιδιά μας συμμετέχουν σε δραστηριότητες που ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί τα απογεύματα στο σχολείο μας. Μέσω των δραστηριοτήτων αυτών, τα παιδιά ξαναβρίσκονται με τους φίλους τους στο σχολείο τους, παίζουν, μαθαίνουν, χορεύουν, αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν. Και στο τέλος κάθε σχολικής  χρονιάς, συμμετέχουν με τις ομάδες που έχουν δημιουργηθεί (Θεάτρου, Ζωγραφικής, Χορού, Μπάσκετ  κ.α) στο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας του Δήμου μας.

Φέτος και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, οι δραστηριότητες του συλλόγου μας δεν πραγματοποιούνται, γεγονός που έχει στοιχίσει σε πολλαπλά επίπεδα στα παιδιά μας.

Όμως, για να συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή και επικοινωνία μεταξύ τους, να μαθαίνουν, να παίζουν και να δημιουργούν, γίνεται μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.

Α. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας προτίθεται να υλοποιήσει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ / ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με βασικό στόχο να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά εργαστήρια, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Το πρόγραμμα θα τελεί υπό την εποπτεία του Τμήματος Παιδείας του Δήμου μας, μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ ή WEBEX και θα προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες 1 φόρα την εβδομάδα στην κάθε θεατρική ομάδα που θα δημιουργηθεί.

Στο δικό μας σχολείο θα δημιουργηθούν δύο θεατρικές ομάδες : η πρώτη, για τα παιδιά των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ και η δεύτερη, για τα παιδιά των τάξεων Δ΄, Ε΄, και Στ΄. Η μέρα που θα πραγματοποιούνται οι διαδικτυακές συναντήσεις θα είναι η Παρασκευή και οι ώρες θα καθοριστούν σε συνεννόηση με την δασκάλα της θεατρικής αγωγής, όταν τα μαθήματα θα ξεκινήσουν.

Για περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες, παρακαλούμε διαβάστε εδώ.

Η διαδικτυακή θεατρική εκπαίδευση είναι μία ασφαλής και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μας που έχουν πλέον περιορισμένες ή και καθόλου εξωσχολικές δραστηριότητες, λόγω της πανδημίας του covid-19. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές ο πολιτισμός, το θέατρο και η τέχνη γενικότερα μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό και ψυχολογικό στήριγμα στην καθημερινότητά τους.

Παρακαλούμε δηλώστε το ενδιαφέρον συμμετοχής του / των παιδιών σας στα διαδικτυακά μαθήματα θεατρικής αγωγής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου μας 6.dim.ap@gmail.com, γράφοντας το ονοματεπώνυμο του / τους, το τμήμα του/τους και τα δικά σας στοιχεία επικοινωνίας, μέχρι την Πέμπτη 26/11/2020, ώστε και εμείς σε  συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και τη δασκάλα μας να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την διαδικασία.




B. ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

Ο κ. Άρης Σταυρόπουλος (ο δάσκαλος που τα προηγούμενα χρόνια έκανε μαθήματα σκάκι στις απογευματινές δραστηριότητες του σχολείου μας) προτίθεται να διοργανώσει και φέτος μαθήματα σκάκι μέσω κάποιας πλατφόρμας. Επειδή και κατά τα προηγούμενα χρόνια, πολλά παιδιά συμμετείχαν στην δραστηριότητα αυτή, κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για την πρόθεση του δασκάλου μας. Όσα παιδιά θέλουν να δοκιμάσουν ή να συμμετέχουν σε αυτήν την δραστηριότητα μπορούν να επικοινωνήσουν και να ζητήσουν οδηγίες, διευκρινίσεις κτλ από τον δάσκαλο στην ηλεκτρονική του διεύθυνση astavropoulos01@gmail.com, μέχρι και την Παρασκευή 27/11/2020

 


Αγαπητοί γονείς

Σ΄ αυτά τα νέα δεδομένα και όσο αυτά κρατήσουν,  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δώσουμε στα παιδιά μας διεξόδους ψυχικής ανάτασης, μέσω της σκέψης της έκφρασης και της δημιουργίας. Παρόλο που τις περισσότερες ώρες της μέρας τους βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής, ας τους προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους χρήσης των συσκευών αυτών και ταυτόχρονα ας τους δείξουμε το δρόμο που θα τα βοηθήσουν να μείνουν όρθια, να σκέφτονται, να ονειρεύονται  και να ελπίζουν.

Το ΔΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου