2/09/2022

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

η φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (8.02.2022)  μας βρίσκει για άλλη μια χρονιά εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Μιας πανδημίας που μπορεί από την μια πλευρά να έφερε την ψηφιακή τεχνολογία πιο κοντά μας από από την άλλη γιγάντωσε τους διαδικτυακούς κινδύνους, όπως είναι ο εκφοβισμός. Στην Ευρώπη, το 44% των παιδιών που είχαν υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό πριν από τον Covid-19 ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του lockdown. Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου.

Η Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet έχει φέτος τη χαρά και την τιμή να συνεργάζεται με το Συμβούλιο της Ευρώπης στο πρόγραμμά του "Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Πολιτειότητα" (Digital Citizenship Education), και το οποίο έχει ως στόχο να εξοπλίσει τα παιδιά με τις δεξιότητες και τη γνώση που χρειάζονται για να χρησιμοποιούν την τεχνολογία ενεργά, με σύνεση, με ηθική, με ασφάλεια, και προς όφελός τους.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το Συμβούλιο δημοσίευσε δύο ειδικά φυλλάδια με τίτλο «Λάβετε δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού εντός και εκτός διαδικτύου!», και τα οποία περιλαμβάνουν πρακτικές οδηγίες προς γονείς και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε αυτοί να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν ανθεκτικότητα και τις κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες που χρειάζεται κάθε πολίτης για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του διαδικτυακού κόσμου.

Μπορείτε να διαβάσετε το φυλκαδιο για τους γονεις στο https://rm.coe.int/prems-142321-grec-depliant-bullying-for-parents-a4-bat/1680a47a7d

Χρήσιμες πληροφορίες μπορειτε να βρειτε στο https://saferinternet.gr/index.php?objId=Category82&parentobjId=Page15

Το ΔΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου