10/01/2022

Άμεση ενίσχυση και στελέχωση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος

www.goneis.org.  E-mail: omosp.goneon.attikis@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ως Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής με αισθήματα αγανάκτησης και ντροπής παρακολουθούμε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο όχι μόνο της Αττικής αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ το 2022 :

  • 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε αναμονή για χειρουργείο.
  • 21 βρέφη!!! να είναι σε λίστα αναμονής για χειρουργείο καρδιάς και ταυτόχρονα να αναστέλλονται τακτικά χειρουργεία, τα εργαστήρια να είναι άδεια από προσωπικό, να μην πραγματοποιούνται απαραίτητες εξετάσεις για τα  παιδιά.

Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της χώρας είναι εγκληματικές και οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες γονείς.

Για άλλη μια φορά μας σπρώχνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας, οι οποίοι θησαυρίζουν από όλη αυτή την κατάσταση. Και αναρωτιόμαστε: Τι θα γίνει με όλα αυτά τα παιδιά που οι γονείς τους δεν αντέχουν οικονομικά;;;; Πόσα ακόμα θα αντέξει η τσέπη των γονιών; Γιατί δεν στηρίζεται ένα Νοσοκομείο με τόσο μεγάλη πείρα στην παιδιατρική περίθαλψη, που αποδεδειγμένα πιο ολοκληρωμένα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον;

Δεν ανεχόμαστε τον κυνισμό του Υπουργείου Υγείας που λέει ευθαρσώς ότι το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο στο ΕΣΥ με εμπειρία χρόνων στα χειρουργεία καρδιάς και θώρακα σε νεογνά και παιδιά, με επιτυχείς πρωτοποριακές επεμβάσεις για διόρθωση σπάνιων συγγενών καρδιοπαθειών, δεν χρειάζεται γιατί υπάρχει το Ωνάσειο! 

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και σε όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο που με υπεράνθρωπες προσπάθειες και εξαντλητικά ωράρια προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση σε κάθε γονιό που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου και πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδί του έρχεται αντιμέτωπος με την  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  που  βλέπει  την  υγεία των παιδιών  μας  ως κόστος  !!!!!!

Να γνωρίζουν όλοι οι γονείς ότι θα σταθούμε δίπλα τους. 

Να απευθυνθούν στην Ένωση Γονέων της περιοχής τους.

Χρειάζεται να πιέσουμε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων!

30.9.22


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου