10/18/2022

Το πρόγραμμα “The Green City” στο σχολείο μας

Η ανακύκλωση ως πράξη με επιβράβευση για το περιβάλλον και για την καθημερινότητα μαθαίνεται με εκπαιδευτικά παιχνίδια σε μαθητές  , από το πρόγραμμα “THE GREEN CITY” που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής).

Στο πλαίσιο σειράς δράσεων που διοργανώνονται στο σχολείο, το κλιμάκιο του “THE GREEN CITY” θα βρεθεί την Τρίτη  25 Οκτωβρίου στο προαύλιό μας, με πρωτοβουλία του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Οι  μαθητές σε συνεννόηση με τους δασκάλους τους θα παίξουν μαθαίνοντας περισσότερα για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, από τους υπεύθυνους του “The Green City”, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητα.

H δράση περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, για την ανακύκλωση και τη σπουδαία σημασία της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο πλήρωμα του κινητού  οχήματος, για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών:

Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα,Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα – Υφάσματα*.

Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης, θα προσκομίσουν τα ανακυκλώσιμά τους στο όχημα, τα οποία και θα ζυγιστούν και οι πόντοι που θα προκύψουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, θα πιστωθούν σε ένα λογαριασμό του σχολείου και  θα μπορούν να  εξαργυρώθουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY θα προσφερθεί έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς

Καλούμε λοιπόν όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους να έχουν συλλέξει,μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, ανακυκλώσιμα υλικά των προαναφερθέντων κατηγοριών(*), καθαρά και σε ξεχωριστές σακούλες για να δουν και στην πράξη τα παιδιά την όλη διαδικασία και να τα φέρουν μαζί τους την ημέρα της δράσης.  Και η ελάχιστη συγκομιδή είναι ικανή να συμβάλει σε πολλά οφέλη για το περιβάλλον! 

Για το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης, οι πολίτες μπορούν να μάθουν περισσότερα και να γίνουν μέλη δωρεάν και εύκολα μέσα από ειδική mobile εφαρμογή και την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

 

THEGREENCITY


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου