6/20/2023

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία που είχαμε κατά τη φετινή σχολική χρονιά: Ήμασταν παρόντες στις συνελεύσεις, στις εκλογές του συλλόγου μας, στις ανοικτές συνεδριάσεις, συνεχίσαμε να διεκδικούμε δυναμικά ένα σύγχρονο και ασφαλές δημόσιο σχολείο για τα παιδιά μας, διοργανώσαμε δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και υποστηρίξαμε τις δωρεάν απογευματινές δραστηριότητες του ΠΑΟΔΑΠ (μπάσκετ) και του Τμήματος Παιδείας (θεατρική αγωγή) του Δήμου μας για τα παιδιά μας.

Κύριο μέλημά μας είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης και καθημερινότητας των παιδιών μας μέσα σε ένα ασφαλές σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο δημόσιο σχολείο και πιστεύουμε πως η ενημέρωση αυτή θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων των μελών του συλλόγου μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022 – 23, με αποφάσεις σχολικού συμβουλίου, με συναντήσεις του ΔΣ μας με τους αρμόδιους φορείς, με έγγραφα αιτήματα προς το Υπουργείο Παιδείας,  με την ενεργή συμμετοχή μας στα καλέσματα και στα ψηφίσματα της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  της πόλης μας, πιέσαμε ώστε να προχωρήσουν προς επίλυση ή υλοποίηση πάγια αιτήματα – προβλήματα:
  1. Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών (γενικής και ειδικής αγωγής) στο σχολείο μας από την πρώτη μέρα το σχολικού έτους.
    Δυστυχώς και το φετινό σχολικό έτος τελείωσε χωρίς να έχουν προσληφθεί και τοποθετηθεί οι απαραίτητοι σε αριθμό με βάση τις πραγματικές ανάγκες εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης στο σχολείο μας. Σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης όπως η ειδική αγωγή κάθε χρόνο παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ελλείψεις. Εμείς οφείλουμε να πιέζουμε για  περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και τοποθετήσεις τους στα σχολεία από την 1η μέρα της σχολικής χρονιάς, ώστε όλα τα παιδιά να λαμβάνουν ισότιμη εκπαίδευση.  
  2. Επίσπευση των νόμιμων διαδικασιών από το Δήμο Αγίας Παρασκευής ώστε να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του ΟΤ119 (ΜΑΚΡΗ) και να ξεκινήσει η ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας. 
    Η ανέγερση και λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου και ενός νηπιαγωγείου στο ΟΤ119 θα αποφορτίσει τα σχολεία της περιοχής μας (2ο – 3ο – 6ο) που σήμερα λόγω του αριθμού των μαθητών που φιλοξενούν, οι  κτηριακές τους εγκαταστάσεις και υποδομές  αδυνατούν να εξυπηρετήσουν.
  3. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και σχολικού φύλακα.
    Πάγιο αίτημα της σχολικής μονάδας είναι η μόνιμη πρόσληψη τουλάχιστον 3 καθαριστών / καθαριστριών, ώστε να εξασφαλίζεται η καθαριότητα και υγιεινή του σχολείου μας τόσο κατά τη λειτουργία του, αλλά και στο τέλος για την επόμενη μέρα.
    Επιπλέον αίτημα είναι η πρόσληψη σχολικού φύλακα κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ώστε ο αύλειος χώρος να παραμένει ανοικτός και  ασφαλής και τα παιδιά μας να μπορούν να παίζουν ελεύθερα στην αυλή του σχολείου τους.
  4. Θέσπιση θέσης τραπεζοκόμου στα σχολεία.
  5. Ένταξη του σχολείου μας στο πρόγραμμα ΟΠΕΚΑ «δωρεάν σχολικά γεύματα».
  6. Περιοδικός έλεγχος από κλιμάκια του Δήμου για την ορθή λειτουργία της θέρμανσης, των σωληνώσεων φυσικού αερίου, του συστήματος πυρόσβεσης και του ρεύματος.
  7. Εξωτερικό βάψιμο του κτηρίου.
  8. Αντικατάσταση σταθερού τοίχου μεταξύ αιθουσών στο ισόγειο και τοποθέτηση κινητού (αναμένουμε την υλοποίηση του έργου καθώς ο ίδιος ο δήμαρχος δεσμεύτηκε σε συνάντηση που είχαμε τον Φεβρουάριο του 2022.
  9. Τοποθέτηση λαμπτήρων οικονομίας και καλύμματος ασφαλείας στα φώτα διαδρόμων και αιθουσών του διδακτηρίου, για την ασφάλεια των μαθητών.
  10. Τοποθέτηση πριζών ασφαλείας και καναλιών για τα καλώδια στις αίθουσες του σχολείου (αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου).
  11. Τοποθέτηση αυτόματων βρυσών στις τουαλέτες αγοριών και κοριτσιών του σχολείου.
  12. Επαναλειτουργία του κυλικείου του σχολείου μας.

Κατά τη φετινή χρονιά 2022 - 23, σε πλήρη συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Φίλιππο Νικηταϊδη καταφέραμε: 
  • να ομορφύνουμε με εικαστικές παρεμβάσεις την αυλή του σχολείου μας, τη γέφυρα – δρομάκι που συνδέει το σχολείο μας με την είσοδο από Αιτωλίας, αλλά και κάποια σημεία εντός του σχολείου. 
  • να ανανεώσουμε τα επιδαπέδια παιγνίδια της αυλής,
  • να το εξοπλίσουμε  με επιδαπέδια και επιτραπέζια παιγνίδια εξωτερικού χώρου (π.χ σκάκι, πινγκ – πονγκ, ποδοσφαιράκι, κ.α) προσφέροντας στα παιδιά μας και άλλους τρόπους παιγνιδιού και χαλάρωσης στα διαλείμματα. 
  • Να ομορφύνουμε την πρόσοψη και την είσοδο του σχολείου μας τοποθετώντας ζαρντινιέρες με λουλούδια (δράση που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς με δημιουργία παρτεριού στο δρομάκι του σχολείου μας).

Τέλος, ο Σύλλογός μας, στήριξε τις απογευματινές δραστηριότητες που παρέχει δωρεάν ο δήμος μας (ΜΠΑΣΚΕΤ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ), συμμετείχε στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ δημοτικών σχολείων της πόλης μας και στο 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ της πόλης με τη θεατρική του ομάδα.

Συνοπτικά οι δράσεις του συλλόγου μας κατά το 2022 -23:
  1. Ετήσια αναμνηστική φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση μαθητών / μαθητριών Στ΄ τάξης για τα αναμνηστικά λευκώματα. (Οκτώβριος 2022).
  2. Αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την απογευματινή δραστηριότητα του ΜΠΑΣΚΕΤ (Νοέμβριος 2022).
  3. Στήριξη και συμμετοχή στην εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «Κιθάρα -  φωνή για το ΜΑΚΡΗ» (24/11/2022).
  4. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ (Δεκέμβριος 2022).
  5. Δράση «Ο άγιος Βασίλης και το ξωτικό του στο σχολείο μας» και χριστουγεννιάτικά δωράκια για όλα τα παιδιά (23/12/2022).
  6. Κοπή βασιλόπιτας και συμβολικά δωράκια στους τυχερούς (Ιανουάριος 2023).
  7. Συμμετοχή στη δράση «Κουμπαράς αγάπης και στήριξης μαθητών σχολείου Αγίας Παρασκευής» (Ιανουάριος 2023).
  8. Αποκριάτικο Πάρτυ και λαχειοφόρος αγορά του συλλόγου μας (Φεβρουάριος 2023).
    Μέρος των εσόδων της λαχειοφόρου αξιοποιήθηκαν για αγορά επιδαπέδιων παιγνιδιών και σκίαστρου για την αυλή του σχολείου μας.
  9. Κέρασμα (πίτσα και χυμός) όλων των παιδιών κατά την αποκριάτικη γιορτή του σχολείου (Φεβρουάριος 2023)
  10. Συνδιοργάνωση με Συλλόγους γονέων 2ου – 3ου δημοτικών σχολείων αγώνων μπάσκετ και ποδοσφαίρου «Θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος για το 12ο Δημοτικό Σχολείο (του Μακρή)» (Μάρτιος 2023).
  11. Δωρεάν μαθήματα σκάκι για τους μαθητές / μαθήτριες του σχολείου μας στο 1ο Γυμνάσιο (Από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο 2023).
  12. Συνδιοργάνωση με Σύλλογο Γονέων 1ου Γυμνάσιου ομιλίας – συζήτησης με θέμα ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ & ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ (Μάρτιος 2023).
  13. Θεατρική παράσταση για όλα τα παιδιά του σχολείου μας «Νίκολα Τέσλα. Ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο» (Μάρτιος 2023).
  14. Δράση «Μέρα αγάπης – ανταλλαγής – αλληλεγγύης  (Μάιος 2023).
    Τα υλικά μαγειρέματος που περίσσεψαν και το φαγητό προσφέρθηκαν στην κοινωνική κουζίνα ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ενώ ρούχα – παπούτσια που δεν ανταλλάχτηκαν προσφέρθηκαν σε ιδρύματα παιδιών που τα έχουν ανάγκη. Τα επιτραπέζια παιγνίδια και τα βιβλία που παρέμειναν στους πάγκους του μπαζάρ προσφέρθηκαν στο σχολείο μας).
  15. Φιλικοί αγώνες μπάσκετ με άλλα σχολεία της περιοχής και συμμετοχή των ομάδων μας στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Μάιος 2023)
  16. Κατασκευή σκηνικών και κουστουμιών για τη παράσταση Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας και συμμετοχή στη 16η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (Μάιος 2023). 
  17. Αναμνηστικά λευκώματα και μπλουζάκια για τους απόφοιτους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που δόθηκαν στην γιορτή αποφοίτησής τους (Ιούνιος 2023).
  18. BYE BYE SCHOOL PARTY μετά τη σχολική γιορτή (14/6/2023).  

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή μας κ. Φίλιππο Νικηταϊδη που τα τελευταία 2 χρόνια ως διευθυντής διαμόρφωσε ένα άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ όλων μας και τους εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής (μόνιμους και αναπληρωτές) που αγκαλιάζουν και νοιάζονται πραγματικά για τα παιδιά μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο βοηθητικό προσωπικό του σχολείου μας (κ. Κατερίνα, κ. Αντώνη και. κ. Ηλία) που φροντίζουν τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ένα καθαρό και φροντισμένο σχολικό περιβάλλον καθώς και την κ. Σοφία Μιχαλοπούλου που καθημερινά φρόντιζε τα παιδιά μας να τρώνε ζεστό το φαγητό τους στο καθαρό θρανίο τους.

Και τέλος να ευχαριστούμε όλους εσάς που πάντα είστε πρόθυμοι να στηρίξετε και να βοηθήσετε τις δράσεις του συλλόγου μας και είμαστε σίγουροι ότι από Σεπτέμβρη όλοι παρόντες και δυναμικοί θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!

Γιατί…. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση το Σεπτέμβριο! 
Με εκτίμηση
Το ΔΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου