5/24/2012

Η Ενωση Γονέων για την διασφάλιση των οικοπέδων

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στις 3 Μαρτίου 2012 μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Κατοίκων Τσακού-Αγίου Ιωάννη- Κοντοπεύκου και Πευκακίων εκδώσαμε ανακοίνωση όπου όλοι μαζί καταθέσαμε την «έντονη ανησυχία και αγωνία για την διασφάλιση των οικοπέδων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι σχολείων ή πρασίνου και για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσής τους ώστε να αξιοποιηθούν και να αποδοθούν ως κοινωφελείς ή κοινόχρηστοι χώροι στην πόλη μας».
Σ’ αυτή την ίδια ανακοίνωση εντοπίζαμε ότι υπάρχει κίνδυνος να «χαθούν» αυτά τα οικόπεδα «λόγω οποιασδήποτε αβλεψίας ή αδιαφορίας ή βούλησης».

Δύο μήνες μόλις μετά και παρά τις κατά καιρούς εφησυχαστικές δηλώσεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, μάθαμε ότι το ΟΤ118 στον Τσακό κινδυνεύει άμεσα να «χαθεί». Φοβόμαστε ότι την «τύχη» του ΟΤ118 μπορεί να έχουν στο μέλλον και άλλα οικόπεδα μιας και, απ’ ότι φαίνεται, ουδείς έλεγχος υπάρχει για την εξέλιξη των διαδικασιών για το καθένα από αυτά.

Δηλώνουμε, κι ας είναι αυτονόητη, την αμέριστη συμπαράσταση και συμπαράταξή μας με τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού στον αγώνα του για τη διεκδίκηση του ΟΤ118 και ζητάμε από τον Δήμο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να «σώσει» το χώρο πρασίνου στο ΟΤ118.



Υπενθυμίζουμε, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία ίσως δεν είναι ενημερωμένα, τα οικόπεδα που είναι χαρακτηρισμένα ως χώροι σχολείου και είναι σε διαδικασία προς απαλλοτρίωση, όπως αυτά αναφέρονται και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 70/2012, για να μην «ξεχαστεί» κάποιο και «χαθεί»:
  • το οικόπεδο επί της οδού Γιαβάση Ο.Τ.42 για τα Νηπιαγωγεία 2ο-10ο
  • το οικόπεδο επί της οδού Πάρου Ο.Τ.154 για το 4ο Νηπιαγωγείο
  • το οικόπεδο επί της οδού Πατρόκλου ΟΤ24 για το 11ο Δημοτικό
  • το οικόπεδο ΟΤ119 πρ.ΜΑΚΡΗ για το 12ο Δημοτικό
  • το οικόπεδο επί της οδού Παπαρηγοπούλου ΟΤ266 για το 13ο Νηπιαγωγείο

Τονίζουμε ότι τα οικόπεδα αυτά, ίσως είναι τα τελευταία οικόπεδα με δυνατότητα να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης και εάν «χαθούν» τότε θα είναι αδύνατον στο μέλλον να βρεθούν άλλα οικόπεδα προς αξιοποίηση.

Η απώλεια του ΟΤ118 αποκαλύπτει για άλλη μια φορά όλες τις παθογένειες της πολιτείας είτε αυτές αφορούν στον διοικητικό μηχανισμό είτε στο πολιτικό προσωπικό. 
Το ζήτημα πλέον δεν είναι η διεξαγωγή «δικών» αλλά η εξαγωγή συμπερασμάτων τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν, ώστε να μην οδηγηθούμε ξανά στα ίδια λάθη, γιατί επαναλαμβανόμενο λάθος, δεν είναι λάθος.

Αγία Παρασκευή 22/5/2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου