11/03/2017

Κοινή ανακοίνωση Δ/νσης Σχολείου και Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την σίτιση των μαθητών του Ολοημέρου

Αγαπητοί γονείς,

Η ώρα της σίτισης είναι πολύ σημαντική γι’αυτό από φέτος εντάσσεται στην παιδαγωγική διαδικασία και θεωρείται ως διδακτική ώρα. Είναι σημαντικό και αναγκαίο ένα παιδί να μπορεί να τρώει ζεστό φαγητό. Το σχολείο μας φέτος  προμηθεύθηκε θερμοθάλαμο που θα ζεσταίνει σωστά το φαγητό των παιδιών του Ολοημέρου για το μεσημεριανό τους.

Για την εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας κάποιες οδηγίες μας, που αφορούν κυρίως τη σίτιση των παιδιών.

Από την Δευτέρα 6/11/2017 να φροντίζετε να έχει το παιδί σας φαγητό, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Την ώρα της σίτισης όσα παιδιά δεν έχουν φαγητό «δεν έχουν τι να κάνουν» και θορυβούν ή διαβάζουν τα μαθήματά τους ενώ ο/η διπλανός/ή τους τρώει, δημιουργώντας αναστάτωση και εκνευρισμό στους συμμαθητές τους και την παρέμβαση  των υπεύθυνων εκπ/κών

Το φαγητό που ετοιμάζετε για να καταναλωθεί την ώρα της σίτισης, να είναι υγιεινό  (όχι τσιπς, τυποποιημένα κρουασάν, μπισκότα, κ.λπ,), ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες από την  παιδική ηλικία, που είναι και βασικός στόχος της σίτισης στο Ολοήμερο.

Για λόγους υγείας θα παρακαλούσαμε από εδώ και στο εξής τα φαγητά που πρέπει να ζεσταθούν, να είναι σε ανοξείδωτο σκεύος (τάπερ) στο οποίο θα υπάρχει κολλημένη ετικέτα επάνω τόσο στο σκεύος όσο και στο καπάκι με το ονοματεπώνυμο του παιδιού και την τάξη του. Η τσάντα μεταφοράς του φαγητού, και τα πιρούνια να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας (π.χ. να μην είναι σακούλα πλαστική, γιατί τα παιδιά παίζοντας, μπορεί να πάθουν ατύχημα).

Σε ότι αφορά την πρωινή τοποθέτηση των σκευασμάτων, οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στο ισόγειο του σχολείου θα τα εναποθέτουν σε ειδικό δίσκο που θα βρίσκεται στο ισόγειο (δίπλα στην σκάλα της κεντρικής εισόδου) ενώ οι υπόλοιποι μαθητές στο ψυγείο του 1ου ορόφου, δίπλα στην αίθουσα της Διευθύντριας.

Να παραλαμβάνετε τα παιδιά σας στις 3.00 μ.μ. ή στις 4.00΄μ.μ. καθημερινά, σύμφωνα με την αίτηση-δήλωσή σας και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις να αλλάζει η ώρα αποχώρησης. Σ΄ αυτή την περίπτωση θα στέλνετε σημείωμα που θα παραδίδει το παιδί σας  στη/στο δασκάλα/λό του, ώστε η εκπαιδευτικός/υπεύθυνη ολοήμερου να ενημερώνεται έγκαιρα και υπεύθυνα.

Σας ευχαριστούμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ              ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ
              Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
   
            ΜΑΡΘΑ ΣΑΜΑΡΑ                                             ΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΑΡΕΚΟΥ 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση στο σχόλιο]

Καλησπέρα. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τις οδηγίες. Συμφωνώ απολύτως με τη σύσταση το φαγητό που ετοιμάζουμε να είναι υγιεινό (όχι τσιπς, τυποποιημένα κρουασάν, μπισκότα, κλπ), αλλά εδώ θα ήθελα να ρωτήσω γιατί αυτό δεν ισχύει και για το κυλικείο του σχολείου; Γιατί στο κυλικείο πωλούνται τέτοιους είδους προϊόντα τσιπς, μπισκότα, κρουασάν στα παιδιά μας και δεν τηρείται η ίδια λογική που μας συστήνετε;

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση στο σχόλιο]


Ένα μεγάλο μπράβο για την παραπάνω ενέργεια και για κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στο καλό των παιδιών μας.

Κορινα Στρατη είπε... [Απάντηση στο σχόλιο]

Συμφωνώ πολύ με το σχόλιο-ερώτημα!! Είναι πραγματικά οξύμωρο και κυρίως ζημιογόνο για τα παιδιά.....

Νικη Καλλιαρεκου είπε... [Απάντηση στο σχόλιο]

Καλησπερα. Απο την αρχη της φετινης χρονιας εχουν υπαρξει αλλαγες στο κυλικειο. Δεν πουλαει τυποποιημενα κρουασαν ουτε μπισκοτα. Κανουμε προσπαθεια να πουλαει υγιεινα πραγματα. Ολα ομως θελουν τον χρονο τους.

Δημοσίευση σχολίου