9/14/2019

Λειτουργία Ολοήμερου από 16-09-2019

Αγαπητοί γονείς,

η Διεύθυνση του σχολείου μας ενημέρωσε σχετικά με τη λειτουργία του ολοήμερου ως εξής:

Το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου θα λειτουργήσει από τη  Δευτέρα, 16/9/2019  έως τις 4μ.μ.,  για όλους τους μαθητές των Α΄,Β΄,Γ΄& Δ΄ τάξεων ( και τα αδέρφια τους που φοιτούν σε μεγαλύτερες τάξεις), που έχουν υποβάλλει αίτηση και είναι τακτοποιημένοι σχετικά με τις βεβαιώσεις εργασίας των γονέων τους. Όσοι γονείς επιθυμείτε να τροποποιήσετε στοιχεία της αίτησής σας, πρέπει να το δηλώσετε στη Δ/ντρια του σχολείου εγγράφως ή στέλνοντας email στο mail@6dim-ag-parask.att.sch.gr 

Εκτιμούμε ότι την Τρίτη 17/9  θα λειτουργήσει για όλους τους μαθητές/τριες.

Πρόγραμμα του ολοημέρου
13:15 – 14:00: 1η ώρα – Διατροφική Αγωγή
14:00 – 14:15: Διάλειμμα
14:15 – 15:00: 2η ώρα
15:00 – 15:15 Διάλειμμα
15:15 – 16:00: 3η ώρα

Για τη σίτιση οι γονείς δίνουν στα παιδιά μπολάκι (inox) με το μεσημεριανό  φαγητό, το οποίο οι μαθητές αφήνουν το πρωί στο τρέιλερ που βρίσκεται στο ισόγειο ή τοποθετούν στο ψυγείο ( χωρίς το τσαντάκι) του 1ου ορόφου. Η κυρία Ανθούλα Ράλλη, αναλαμβάνει με μικρή οικονομική επιβάρυνση (πληροφορίες στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) να τοποθετήσει όλα τα μπολάκια στο ψυγείο,   να τα ζεστάνει και να σερβίρει το φαγητό στα παιδιά.

Για την εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος του σχολείου, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
1. Η ώρα αποχώρησης ανάλογα με αυτό που έχετε δηλώσει στις αιτήσεις σας είναι είτε 15:00 είτε 16:00. Δεν προβλέπεται αποχώρηση ενδιάμεσα. Σας παρακαλούμε να παραλαμβάνετε τα παιδιά σας στην ώρα τους προκειμένου να μην δημιουργούνται εντάσεις και ανησυχία στους μικρούς μαθητές.
2. Προβλέπεται από τη νομοθεσία η παρακολούθηση του ολοήμερου να γίνεται καθημερινά- πέντε ημέρες την εβδομάδα κι όχι δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα κατά τη βούληση του κάθε γονέα.
3. Κατά την ώρα  13:20 – 14:00, που ονομάζεται Διατροφική Αγωγή,  οι μαθητές  αποκτούν σωστές διατροφικές συνήθειες και  μοιράζονται στιγμές σχολικής ζωής με τους συμμαθητές τους με την επίβλεψη και την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε:

  • Να βάζετε στα παιδιά σας κάτι να τρώνε, ακόμη και αν αυτό δεν είναι κανονικό φαγητό, αλλά είναι σάντουιτς, ένα γιαουρτάκι, μια τυρόπιτα ή σπανακόπιτα ή ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε κι όχι γλυκά ή αλμυρά σνακ.   
  • Το φαγητό του ολοήμερου πρέπει να τοποθετείται σε ειδικό τσαντάκι για να μην το μπερδεύουν οι μικροί μαθητές με το δεκατιανό τους. 
  • Το τσαντάκι πρέπει να περιέχει επίσης χαρτοπετσέτα και κουτάλι ή πιρούνι ασφαλές για την ηλικία τους.  
  • Να γράψετε το όνομα του παιδιού πάνω στα σκεύη φαγητού.
  • Να αναζητάτε τα ξεχασμένα σκεύη.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες των παιδιών σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου