5/31/2020

Καλή αρχή, με αισιοδοξία...

Μετά από τρεις περίπου μήνες είμαστε έτοιμοι για την επαναλειτουργία μας: 
Δευτέρα, 1η Ιουνίου 2020 από τις 8:00 έως τις 13:15
•    Όλοι οι χώροι έχουν καθαριστεί σχολαστικά.
•    Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν καθημερινά τους μέχρι δέκα  (10) μαθητές ανά υποτμήμα.
•    Αναπτύξαμε το ωρολόγιο πρόγραμμα σε τρία διδακτικά δίωρα με δύο ενδιάμεσα μεγάλα διαλείμματα (1ο διάλειμμα: 9:35 -10:00, 2ο διάλειμμα: 11:30 -11:55) ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την απολύμανση των αιθουσών στα διαλείμματα. Διευρύνθηκε το ωράριο της πρωινής καθαρίστριας του σχολείου κας Θεοδώρου, η οποία θα παρευρίσκεται τις πρωινές ώρες στο σχολείο και θα καθαρίζει στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και την ώρα των μαθημάτων τις λοιπές επιφάνειες (τουαλέτες, γραφεία κλπ).
•    Στο προαύλιο έχουμε ορίσει χωριστά να κάνουν διάλειμμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της κάθε τάξης υπό την επιτήρηση ενός εκπαιδευτικού ανά τάξη.
•    Θα  γίνουν διαγραμμίσεις με απoστάσεις 1,5 μέτρα όπου οι μαθητές θα περιμένουν σε σειρά είτε στην είσοδο από το διάλειμμα, είτε στην αποχώρηση από το σχολείο, είτε στις τουαλέτες κλπ. 
•    Στο σχόλασμα οι μαθητές θα βγαίνουν με σειρά ανά τμήμα υπό την συνοδεία του εκπαιδευτικού που διδάσκει τελευταία ώρα στο τμήμα. Οι γονείς θα πλησιάζουν ανά τμήμα τις δύο πόρτες εξόδου. Η παράδοση θα ξεκινά από Α1 ….σταδιακά έως ΣΤ2 και  από τις δύο  αυλόπορτες . Συστήνεται να μην υπάρξει συνωστισμός στις εξόδους.
•    Σε όλες τις αίθουσες υπάρχουν αντισηπτικά και στις τουαλέτες υπάρχουν υγροσάπουνα και χειροπετσέτες.
•    Υπάρχει πρόβλεψη ο κάθε μαθητής  να κάθεται στη δική του συγκεκριμένη καρέκλα και στο δικό του θρανίο.
•    Ο καλός καιρός είναι σύμμαχος ώστε τα πορτοπαράθυρά μας να είναι ανοιχτά και οι αίθουσες διδασκαλίας να αερίζονται συνεχώς με φυσικό τρόπο.
•    Οι δύο καθαρίστριες του σχολείου μας έχουν συντονιστεί να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν συνεχώς κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου αλλά και μετά το σχόλασμα τις  τουαλέτες, τις βρύσες, τα πόμολα, τους διακόπτες, τις έδρες, τους πίνακες, τα θρανία, τις καρέκλες, τις κουπαστές και ό,τι άλλο χρειαστεί.
•    Από την πρώτη κιόλας ημέρα επαναλειτουργίας μας οι εκπαιδευτικοί θα ρίξουμε όλο το βάρος στην εκπαίδευση των μαθητών στους κανόνες υγιεινής και θα είμαστε απόλυτοι και πολύ αυστηροί στην πιστή εφαρμογή τους.
Συγκεκριμένα… θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των εξής:
1.    Καθαρίζουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με νερό, σαπούνι ή αντισηπτικό
2.    Δεν αγγίζουμε ποτέ μάτια, μύτη, στόμα
3.    Φτερνιζόμαστε και βήχουμε μόνο στον αγκώνα
4.    Απαγορεύεται αυστηρά να ανταλλάσσουμε φαγητά μεταξύ μας όπως επίσης και  προσωπικά αντικείμενα  (βιβλία, τετράδια, φωτοτυπίες, μολύβια, γόμες, μαρκαδόρους, ξύστρες, τάπες κ.λπ. )
5.    Δεν ακουμπάμε «πουθενά» και δεν αγγίζουμε -στο μέτρο του δυνατού- επιφάνειες όπως κουπαστές, πόμολα, διακόπτες, κ.λπ.
6.    Δεν πίνουμε ποτέ νερό απ ευθείας από τις βρύσες αλλά μόνο από το παγούρι/μπουκάλι μας, το οποίο φροντίζουμε να έχει αρκετό νερό από το σπίτι. Αν τελειώσει το νερό απευθυνόμαστε στο/η δάσκαλο/α ή στον εφημερεύοντα. Οι βρύσες της αυλής θα χρησιμοποιούνται επικουρικά για πλύσιμο των χεριών. Θα τοποθετήσουμε υγροσάπουνα. 
7.    Κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ μας τουλάχιστον 1,5 μέτρα

Αγαπητοί γονείς, θέλουμε και τη δική σας βοήθεια:
•    Ας εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας στο σπίτι, στους βασικούς κανόνες υγιεινής… όχι μόνο με λόγια αλλά κυρίως με πράξεις και το παράδειγμα.
•    Ας φροντίσουμε στην προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών να κρατάμε αποστάσεις όλοι , μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, δείχνοντας υπομονή και κατανόηση στις οδηγίες των εκπαιδευτικών και σε τυχόν καθυστερήσεις ολίγων λεπτών.
Και όλα αυτά γιατί πρέπει να…. ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Καλό ξεκίνημα!!!!
Από τη Διεύθυνση


Το Δ.Σ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου