9/12/2021

Γενικές Οδηγίες λειτουργίας του Σχολείου 12-09-2021

Αγαπητοί γονείς,

Για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Παιδείας.

1. Κατά την πρωινή άφιξη των μαθητών/τριών στο σχολείο οι συνοδοί τους δεν επιτρέπεται να συνωστίζονται στην εξωτερική πόρτα του σχολείου. Αντίθετα, θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας(1,5 μέτρο). To ίδιο θα πρέπει να γίνεται και κατά την κλιμακούμενη αποχώρηση των μαθητών.

2. Οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται το πρωί στο σχολείο φορώντας τη μάσκα τους και μαζί με τη βεβαίωση του self test, αυστηρά από τις 8:00-8:15 π.μ. ένας ένας, και θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους, όπου θα τους υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα την 1η διδακτική ώρα. Δεν θα γίνεται η καθιερωμένη συγκέντρωση για προσευχή στο προαύλιο.

3. Οι μαθητές/τριες θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν τις σκάλες ένας ένας, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα οδηγούνται και θα παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου, που έχει οριστεί για κάθε τμήμα, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας χωρίς να παίζουν ομαδικά παιχνίδια που προϋποθέτουν την εγγύτητα. Όπως και πέρυσι θα λειτουργήσουμε σπαστά διαλείμματα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην αυλή.

4. Τα παράθυρα των τάξεων θα παραμένουν ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών. Οι μαθητές/τριες πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, ξύστρα, ξυλομπογιές κ.λπ.), τα οποία όμως δεν θα πρέπει να ανταλλάσσουν.

5. Το κυλικείο δεν θα λειτουργήσει και γι’ αυτό όλοι οι μαθητές/τριες πρέπει να έχουν το ατομικό τους κολατσιό και το δικό τους μπουκάλι με νερό. Δεν επιτρέπεται να μοιράζονται το φαγητό τους με τους συμμαθητές/τριές τους. 

6.Το πρωινό πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά για όλες τις τάξεις. Η ώρα αποχώρησης για τις Α’-Γ’ τάξεις θα είναι 13:05-13:15 και για τις Δ’ – Στ’ 13:15-13:25.

7. Το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει από την Τετάρτη, 15/9/2021 έως τις 16:00, για όλους τους  μαθητές/τριες της Α΄, Β΄, Γ΄ Δημοτικού και μόνο για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού που έχουν ώρα αποχώρησης τις 15:00 μ.μ. Σχετικά με την παραμονή των μαθητών της Δ΄, Ε΄ και Στ, τάξεων που έχουν ώρα αποχώρησης τις 16:00, θα σας ενημερώσουμε σε επόμενη ανακοίνωση, καθώς αναμένουμε να μας στείλει η Δ/ΝΣΗ Π.Ε εκπαιδευτικό Π Ε 70.

8. Η Πρωινή Ζώνη ( 7:00-8:00) δεν θα λειτουργήσει καθώς δεν υπήρξε ο απαιτούμενος αριθμός εγγραφών.

9. Παρακαλούμε να ενημερώνεται ο-η εκπαιδευτικός της τάξης με ένα σημείωμα ή το  σχολείο με τηλέφωνο ή mail για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια χρειαστεί να αποχωρήσει νωρίτερα είναι απαραίτητη η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Για οτιδήποτε αφορά στο ολοήμερο πρόγραμμα παρακαλείστε να ενημερώνετε το σχολείο πριν τις 12:30.

10. Αν αρρωστήσει μαθητής/τρια κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο σχολείο, θα σας ενημερώνουμε και θα το παραλαμβάνετε από την κεντρική είσοδο του σχολείου αφού υπογράψετε στο αντίστοιχο έντυπο. Σε περίπτωση απουσίας μαθητή/μαθήτριας παρακαλούμε να ενημερώνετε τον/την δάσκαλο/δασκάλα του τμήματος για την αιτία απουσίας.

11.  Για όλες τις ανακοινώσεις θα ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα και το email του σχολείου.

  • Η τήρηση των παραπάνω οδηγιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την προστασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.
  • Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του σχολείου θα είναι στο πλευρό σας για ό,τι χρειαστείτε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.


Από τη Διεύθυνση του σχολείου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου