9/09/2021

Αγιασμός 2021

Αγαπητοί γονείς,

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στους μαθητές μας και μια δημιουργική χρονιά με υγεία!

Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό. Επειδή διανύουμε μια ιδιαίτερη περίοδο λόγω της πανδημίας του COVID 19  ακολουθήσαμε τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και διαμορφώσαμε το ακόλουθο πρόγραμμα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών:

1) Οι μαθητές όλων των τάξεων πλην της Α’  τάξης θα προσέρχονται στο σχολείο κατά το διάστημα 9:00-9:15, φορώντας μάσκα, χωρίς συνοδό. Θα ανέβουν κατευθείαν στις τάξεις τους όπου θα τους περιμένουν οι υπεύθυνοι δάσκαλοι-ες κάθε τμήματος. Στο ισόγειο βρίσκονται οι αίθουσες των τάξεων Α΄1, Α΄2, Β΄2, στον πρώτο όροφο οι αίθουσες Β΄1, Γ΄1, Γ΄2, Δ΄1, Δ΄2 και στο δεύτερο όροφο οι Δ΄3, Ε΄1, Ε΄2, Στ΄1 και Στ’2.

2) Οι μαθητές θα παραμείνουν στις αίθουσές τους κατά τη διάρκεια του αγιασμού (αντιπρόσωπος κάθε τάξης θα παρίσταται στο προαύλιο) και μετά το πέρας της τελετής ο ιερέας θα περάσει από όλες τις αίθουσες. Στη συνέχεια οι μαθητές θα σχολάσουν και από τις δύο πόρτες με την ακόλουθη σειρά:

Η Β΄ τάξη στις 10:05

Η Γ΄ στις 10:10

Η Δ΄ στις 10:15

Η Ε΄ στις 10: 20

Η ΣΤ΄ στις 10:25

Η Α΄στις 10:35

Παρακαλούνται οι γονείς να βρίσκονται στις πόρτες την αντίστοιχη ώρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

3) Οι μαθητές της Α’ τάξης, χωρίς συνοδό θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:20 και θα παραμείνουν στην αυλή. Εκεί θα τους υποδεχτεί ο διευθυντής και οι δασκάλες τους και θα ενημερωθούν για τα τμήματα στα οποία έχουν τοποθετηθεί. Θα παραμείνουν στην αυλή για τον αγιασμό και αμέσως μετά θα αναχωρήσουν.

4) Στο χώρο του σχολείου όλοι φορούν μάσκα. Οι μαθητές πρέπει να επιδείξουν για την είσοδό τους στο σχολείο τη βεβαίωση του αρνητικού selftest που θα έχουν κάνει έως 24 ώρες πριν. Οι μέρες, κατά τις οποίες θα πραγματοποιούνται από τους μαθητές τα selftest κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, θα είναι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ώστε να φέρνουν τις βεβαιώσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με εξαίρεση την ημέρα του αγιασμού.

5) Τα βιβλία θα μοιραστούν την Τρίτη 14/09/21, για αυτό οι μαθητές θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους τις σχολικές τους τσάντες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία!

Από τη Διεύθυνση



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου