3/27/2022

 ΨΗΦΙΣΜΑ

για τις ανάγκες σχολικής στέγης στην Αγ.Παρασκευή

Τα προβλήματα της σχολικής στέγης στην πόλη μας είναι πολλά. Τα περισσότερα κτήρια είναι παλαιά και γερασμένα και δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται για τα σχολεία.

Η πάνω περιοχή στενάζει από τον αριθμό των μαθητών και περιμένει την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) και την άμεση ανέγερση του 12ου Δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου.

Στην κάτω περιοχή η σχολική κοινότητα αναμένει την ανέγερση του 11ου Δημοτικού και του 6ου Γυμνασίου.

Μετά πολλών βασάνων και κόπων η πόλη εφάρμοσε τη δίχρονη προσχολική αγωγή από την σχολική χρονιά 2020-2021. Για την κάλυψη της ανάγκης αυτής στην πόλη μας τοποθετήθηκαν συνολικά 12 αίθουσες containers (15o Nηπ. 4 αίθουσες, 2ο-10ο Νηπ. 3 αίθουσες, 6ο Νηπ. 1 αίθουσα και στην οδό Ασημακοπούλου 4 αίθουσες) ενώ ταυτόχρονα παραδόθηκε το 14ο Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια, ένα διθέσιο νηπιαγωγείο βαρέως τύπου που κατασκευάστηκε από τις ΚΤΥΠ ΑΕ.

Το ίδιο το Υπουργείο χαρακτηρίζει τα containers ως μια προσωρινή λύση με διάρκεια ζωής το μέγιστο 6 έτη. Για την μετεγκατάσταση από τα containers σε κανονικά νηπιαγωγεία αλλά και για τη μετεγκατάσταση των νηπιαγωγείων από τα συστεγαζόμενα σχολεία χρειάζεται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και απόκτηση οικοπέδων.

Δυναμικά συνεχίζουμε να διεκδικούμε από την Πολιτεία και το Δήμο.

Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη, η Ένωση  και οι Σύλλογοι Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής απαιτούν

  • Την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) και την άμεση ανέγερση του 12ου Δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου.
  • Τον αντισεισμικό έλεγχο και τη θωράκιση όλων των σχολείων της πόλης μας
  • Την απόκτηση του οικοπέδου της οδού Γιαβάση 
  • Την απόκτηση του οικοπέδου της οδού Πάρου 
  • Την ανέγερση του 6ου Γυμνασίου στα Πευκάκια και του 11ου Δημοτικού στο Κοντόπευκο 
  • Τη μεταστέγαση των υφιστάμενων νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται σε Δημοτικά σχολεία, σε ανεξάρτητα κτήρια
  • Τη μετεγκατάσταση από τα containers σε κανονικά νηπιαγωγεία
  • Την αναβάθμιση και τη συστηματική συντήρηση των υπαρχόντων σχολικών κτηρίων με προτεραιότητα στα παλαιότερα και περισσότερο γερασμένα κτήρια


Αγ. Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2022


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου