3/27/2022

ΨΗΦΙΣΜΑ για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών της πόλης μας


ΨΗΦΙΣΜΑ 

για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών της πόλης μας

Το Δεκέμβριο του 2021 η Δημοτική Αρχή εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση την εγκατάσταση ενός αερουποστηριζόμενου θόλου , προϋπολογισμού περίπου 500.000 Ευρώ στα γήπεδα του μπάσκετ του 3ου ΓΕΛ , χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση/ενημέρωση της σχολικής κοινότητας. 

Για το θέμα αυτό υπήρξε άμεση αντίδραση από σύσσωμη την σχολική κοινότητα του 3ου ΓΕΛ και με παρέμβαση της Ένωσης ζητήθηκε η απόσυρση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα τελικά συζητήθηκε και καταψηφίστηκε.

Η Ένωση αναγνωρίζει και στηρίζει την ανάγκη για αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και είναι ευθύνη του Δήμου να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές. Υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση εις βάρος των σχολείων. Πρώτιστο μέλημα είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου και η εξασφάλιση του αναγκαίου και απαραίτητου χώρου των μαθητών για τον προαυλισμό τους. Στη συνέχεια πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι τόσο το κονδύλι της εγκατάστασης όσο και οι δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης μιας τέτοιας εγκατάστασης δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν τα σχολεία μας.

Η Ένωση ήρθε σε επικοινωνία με τα αθλητικά σωματεία του μπάσκετ και στη συνέχεια έγινε κοινή προσπάθεια της Ένωσης και των αθλητικών σωματείων να βρεθεί η προσφορότερη λύση προκειμένου να ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ αλλά και να βρεθεί λύση για τους αθλούμενους της πόλης μας. Για το λόγο αυτό αντιπροσωπεία της Ένωσης και των δύο αθλητικών σωματείων ήρθαν σε επαφή με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και τη Δημοτική αρχή. Από τη διαβούλευση προκρίθηκε ως πιο πρόσφορη η εγκατάσταση ενός τέτοιου θόλου ή άλλης αντίστοιχης εγκατάστασης στους θεσμοθετημένους αθλητικούς χώρους που έχει στην κατοχή της η πόλη (στα Πευκάκια ή/και σαν δεύτερη επιλογή στο Σταύρος Κώτσης).

Η Ένωση  και οι Σύλλογοι Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής ζητούν και επιθυμούν την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στους θεσμοθετημένους αθλητικούς χώρους που έχει στην κατοχή της η πόλη


Αγ. Παρασκευή, 23.02.2022


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου