3/27/2022

ΨΗΦΙΣΜΑ για έξοδα συντήρησης και λειτουργικές ανάγκες των σχολείων

 



ΨΗΦΙΣΜΑ

για έξοδα συντήρησης και λειτουργικές ανάγκες των σχολείων

Τόσο οι ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) για συντηρήσεις & επισκευές σχολείων -πρώην ΣΑΤΑ- (για τις εργολαβίες και τις τεχνικές παρεμβάσεις & εργασίες των σχολείων ), όσο και οι ΚΑΠ για τις λειτουργικές δαπάνες  των σχολείων (για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων) δεν επαρκούν. 

Σήμερα είναι πλέον εμφανές ότι ούτε αυτό το ποσό μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων.

  • Σημειώνουμε ότι παρότι θεσπίστηκε από την Πολιτεία η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή η οποία  εφαρμόστηκε και στην πόλη μας με συνέπεια να αυξηθεί το μαθητικό δυναμικό και οι σχολικές αίθουσες για την στέγασή τους, δεν υπήρξε η αυτονόητη αύξηση του κονδυλίου της επιχορήγησης. Αντίστοιχα δεν αυξήθηκε το ποσό της κρατικής επιχορήγησης με την λειτουργία του νέου συγκροτήματος των ΕΠΑΛ – ΕΚ στην πόλη μας, ενός συγκροτήματος  11.000 m2 και δυναμικότητας περίπου 500 μαθητών. 
  • Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με την εκτόξευση των λογαριασμών του ρεύματος και του φυσικού αερίου αλλά και την αύξηση του κόστους τόσο του πετρελαίου θέρμανσης όσο και των λοιπών λειτουργικών δαπανών των σχολείων (υλικά καθαριότητας, αναλώσιμα κτλ)

Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη, η Ένωση  και οι Σύλλογοι Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής απαιτούν

  • ΑΜΕΣΗ και ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ της επιχορήγησης των ΚΑΠ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων καθώς και η αύξηση της ΣΑΤΑ Σχολείων για τις επισκευές και συντηρήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Επιπλέον επιχορήγηση και από ιδίους πόρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων βάσει του Νόμου 4527/2014 (άρθρο 38, παρ.ν) με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα επιπρόσθετης επιχορήγησης προς τις Σχολικές Επιτροπές. 



Αγ. Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2022


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου