9/11/2023

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ «ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ «ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 12/9 ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/9/2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σήμερα το κουδούνι δεν χτύπησε για όλα τα παιδιά. 

Στη Θεσσαλία, άνθρωποι χάθηκαν, άνθρωποι αγνοούνται, σπίτια καταστράφηκαν, ο τόπος δύσκολα και αν επανέλθει. Οι κάτοικοι στις πόλεις, στις κωμοπόλεις και στα χωριά της δοκιμάζονται σκληρά, ζουν μια ανείπωτη τραγωδία.

Όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί και όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί να βοηθήσει.

Ένα τέτοιο χωριό είναι και τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του θεσσαλικού κάμπου ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. 

Η πλειοψηφία των κατοίκων απασχολούνται στο γεωργικό τομέα. Πιο κοινά επαγγέλματα είναι αυτά του γεωργού και του κτηνοτρόφου. 

Μετά  το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη σε όλους τους τομείς. Αφανίστηκαν καλλιέργειες, γκρεμίστηκαν σπίτια, πνίγηκαν  χιλιάδες ζώα. Η υγειονομική βόμβα είναι προ των πυλών, ενώ η ατμόσφαιρα στο χωριό είναι αποπνικτική λόγω δυσοσμίας.

Δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες του χωριού, γονείς και εκπαιδευτικοί, συγκεντρώνουμε τα ακόλουθα είδη, για τα οποία ενημερωθήκαμε πως έχουν άμεση ανάγκη:

Είδη προσωπικής υγιεινής: σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μωρομάντιλα, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, πάνες βρεφικές, πάνες ενηλίκων, σερβιέτες, αντισηπτικά. 

Απορρυπαντικά γενικής χρήσης: χλωρίνες, σκούπες, φαράσια, σακούλες απορριμμάτων, αντικουνουπικά, γάντια μιας χρήσης

Τα είδη αυτά θα συγκεντρώνονται από αύριο Τρίτη 12/9 έως και την Παρασκευή 15/9 στο σχολείο μας. Θα τα παραλαμβάνουν το πρωί οι δάσκαλοι στα τμήματά τους. Την Παρασκευή θα παραδοθούν και θα μεταφερθούν κατευθείαν στο χωριό Μεγάλα Καλύβια. 

Είμαστε σίγουροι πως η σχολική μας κοινότητα θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό.

Είναι ο τρόπος μας να δείξουμε ότι κανένας δεν είναι μόνος σε αυτή τη τραγωδία και να βοηθήσουμε άμεσα να ανταπεξέλθουν οι συνάνθρωποί μας στις δυσκολίες που έχουνε μετά την «Daniel εποχή».

Αγία Παρασκευή, 11/9/2023

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου