9/14/2020

Λειτουργία Ολοήμερου 2020-2021

Αγαπητοί γονείς,

Το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει από αύριο Τρίτη, 15/9/2020 έως τις 4μ.μ., για όλους τους μαθητές που έχουν υποβάλλει αίτηση. Όσοι γονείς επιθυμείτε να τροποποιήσετε στοιχεία της αίτησής σας, πρέπει να το δηλώσετε στη Δ/ντρια του σχολείου εγγράφως ή στέλνοντας e-mail.

Πρόγραμμα του ολοημέρου


13:15 – 14:00: 1η ώρα - Σίτιση /Χαλάρωση

14:00 – 14:15: Διάλειμμα

14:15 – 15:00: 2η ώρα

15:00 – 15:15: Διάλειμμα

15:15 – 16:00: 3η ώρα

Ενόψει των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και των οδηγιών του ΥΠΑΙΘ, ο Σύλλογος Διδασκόντων ομόφωνα αποφάσισε την τροποποίηση του προγράμματος του Ολοήμερου, ως προς την ώρα σίτισης – χαλάρωσης, ως εξής:

13.15 – 13.20: Χρόνος μετάβασης στην αίθουσα του Ολοημέρου (όπως προβλέπεται)Τα παιδιά θα αφήνουν τις τσάντες στην αίθουσα ολοήμερου, σύμφωνα με τις οδηγίες του/της υπεύθυνου εκπαιδευτικού, θα παίρνουν το φαγητό και θα βγαίνουν στο προαύλιο

13.20 – 13.40: Χαλάρωση στο προαύλιο, προκειμένου να αεριστεί και να καθαριστεί η αίθουσα από το πρωινό πρόγραμμα.

13.40 – 14.00: Σίτιση στην αίθουσα (με τήρηση αποστάσεων, εφόσον ο χώρος και ο αριθμός των μαθητών το επιτρέπει)

14.00 – 14.15: Διάλειμμα (όπως προβλέπεται).

O θερμoθάλαμος δεν θα χρησιμοποιηθεί και η τραπεζοκόμος, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών δεν θα υπάρχει προς το παρόν.

Στόχος της τροποποίησης αυτής είναι, αφενός να αεριστεί και να καθαριστεί κάθε αίθουσα μετά τη χρήση της στο πρωινό πρόγραμμα, αφετέρου να ετοιμαστούν οι μαθητές με σχολαστικό πλύσιμο των χεριών. Επιπλέον, ο χρόνος της σίτισης μέσα στην αίθουσα περιορίζεται σε 20’ [χρόνος που επαρκεί, εφόσον το γεύμα των παιδιών ειδικά για φέτος προσαρμόζεται σε ένα κρύο σάντουιτς/σνακ και όχι μαγειρεμένο φαγητό, που απαιτεί ζέσταμα και σερβίρισμα], ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τους μαθητές, εφόσον κατά τη διάρκεια της σίτισης δεν θα φορούν μάσκα.

Για τη σίτιση οι γονείς δίνουν στα παιδιά δύο σνακ, ένα για δεκατιανό και ένα για μεσημεριανό.

Για την εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος του σχολείου, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1. Η ώρα αποχώρησης ανάλογα με αυτό που έχετε δηλώσει στις αιτήσεις σας είναι είτε 15:00 είτε 16:00. Δεν προβλέπεται αποχώρηση ενδιάμεσα. Σας παρακαλούμε να παραλαμβάνετε τα παιδιά σας στην ώρα σας προκειμένου να μην δημιουργούνται εντάσεις και ανησυχία στους μικρούς μαθητές.

2. Κατά την ώρα σίτισης 13:20 – 14:00 είναι ευκαιρία οι μαθητές να αποκτούν καλές συνήθειες και να μοιράζονται στιγμές σχολικής ζωής με τους συμμαθητές τους. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε:

  • Ποτέ μην ξεχνάτε να βάζετε στα παιδιά σας κάτι να τρώνε, ένα σάντουιτς, ένα γιαουρτάκι, μια κρέμα ή ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε, λαμβάνοντας υπόψη ότι τουλάχιστον για το πρώτο δίμηνο δεν θα λειτουργεί το κυλικείο.
  • Το φαγητό του ολοήμερου πρέπει να τοποθετείται σε ειδικό τσαντάκι για να μην το μπερδεύουν οι μαθητές με το δεκατιανό τους.
  • Να γράψετε το όνομα του παιδιού πάνω στα σκεύη φαγητού.
  • Να αναζητάτε τα ξεχασμένα σκεύη.
  • Να δίνετε χρόνο στα παιδιά σας να τρώνε καλό πρωινό και να καταναλώνουν το κύριο γεύμα όταν επιστρέφουν ή νωρίς το απόγευμα


Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες των παιδιών σας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου