9/29/2020

"Οδηγίες" Διαχείρισης Ιατρικών Περιστατικών/Αδιαθεσιών των παιδιών

Αγαπητοί γονείς, 

Σας κοινοποιούμε τις ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ οδηγίες από τη Διεύθυνση του σχολείου μας αναφορικά με την ορθή διαχείρηση ιατρικών περιστατικών. Παρακαλούμε πολύ να τις διαβάσετε αναλυτικά και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την εφαρμογή τους:

-----------------------------------------------------------

Την περίοδο που διανύουμε πολλά ακούμε και διαβάζουμε για τον απρόσκλητο και ανεπιθύμητο επισκέπτη COVID- 19. Πρώτο μέλημα όλων είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία των παιδιών και γενικότερα όλων μας. Δεν ξεχνάμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκα – υγιεινή – αποστάσεις), τις υπενθυμίζουμε καθημερινά στα παιδιά και τα ενθαρρύνουμε να τις ακολουθούν δίνοντας το καλό παράδειγμα. Προσοχή! Η μάσκα πρέπει να εφαρμόζει καλά στα πρόσωπα των παιδιών και να καλύπτει όχι μόνο το στόμα αλλά και τη μύτη. Ο κάθε μαθητής οφείλει να έχει στην τσάντα του καθημερινά 2 μάσκες.

Παρακολουθώντας τους ειδικούς και τις προτάσεις τους «με ευλαβική προσοχή» θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια διαφωτιστική εικόνα που δίνει η κ. Αθανασία Λουρίδα, παιδίατρος – λοιμωξιολόγος, διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας: 

  • Επί συμπτωμάτων, ακόμα και πολύ ελαφριών, παίρνουμε το παιδί από το σχολείο άμεσα. 
  • Ακόμα και με απλή καταρροή, το παιδί πρέπει να φεύγει από το σχολείο και να επιστρέφει μόνο αν έχει αναρρώσει. 
  • Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμείνει σπίτι δύο με τρία 24ωρα, μέχρι να πέσει τελείως ο πυρετός και να υποχωρήσει ο βήχας. 
  • Ειδικά τώρα που έχουμε τις φθινοπωρινές ιώσεις και τους ρινοϊούς, η καταρροή μαζί με λίγο βήχα και λίγο πυρετό είναι πολύ χαρακτηριστικά αυτών των ιώσεων. Ένα παιδάκι που τρέχει η μύτη του, το πιο πιθανό είναι να μην έχει νόσο COVID-19. 
  • Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε το σχολείο άμεσα για κάθε περιστατικό στο τηλέφωνο 2106527551 ή στο μέηλ mail@6dim-ag-parask.att.sch.gr 

Κλείνοντας δεν ξεχνάμε πως ο γιατρός που παρακολουθεί το παιδί μας και γνωρίζει το ιστορικό του είναι αυτός που μας κατευθύνει. 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη. 

Η Διευθύντρια του Σχολείου 

Μάρθα Σαμαρά 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου