9/13/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε από τον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9/9/2020, σε ερώτηση της Ένωσης Γονέων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων και από τις σχολικές μονάδες την Πέμπτη 10/9/2020, τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων διαπίστωσαν ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. 

Πιο συγκεκριμένα: 

● Οι περισσότεροι καθαριστές / στριες παρουσιάστηκαν τελευταία στιγμή στα σχολεία, την Πέμπτη 10 & την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 δηλαδή μία ή δύο ημέρες πριν την προσέλευση των μαθητών και συνεπώς να μην επαρκεί ο χρόνος να καθαρίσουν τις σχολικές μονάδες (αίθουσες διδασκαλίας, τουαλέτες, κοινόχρηστους χώρους, προαύλια) 

● Στα περισσότερα σχολεία παρουσιάστηκε ΜΟΝΟ ένας καθαριστής / στρια πλήρους απασχόλησης (6,2ώρες) που δεν καλύπτει τις ανάγκες αφού οι ώρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι εννέα (9) και της δευτεροβάθμιας είναι επτά (7) 

● Το υπόλοιπο προσωπικό καθαριότητας θα παρουσιαστεί σταδιακά στις σχολικές μονάδες, εφόσον θα έχουν πάει οι μαθητές στα σχολεία.

Αυτό είναι απαράδεκτο, ειδικά στην περίοδο έξαρσης του ιού (COVID-19) που ζούμε το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας και είναι ανεπίτρεπτο τα σχολεία να ανοίγουν τη Δευτέρα 14/9/2020 και θέματα καθαριότητας να μην έχουν εξασφαλιστεί πλήρως και στο μέγιστο. 

Με πρωτοβουλία πολλών Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Αγίας Παρασκευής, εκπρόσωποι των ΔΣ τους και εκπρόσωποι του ΔΣ της Ένωσης Γονέων προσήλθαν στις 11/9/2020 στο Δημαρχείο να διαμαρτυρηθούν για αυτήν την κατάσταση. 

Ο Δήμαρχος δεν δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί μας.
Μετά από δική μας πίεση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και την Προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας στους οποίους διατυπώσαμε τα παρακάτω ερωτήματα:

● Πως μπορεί να ξεκινάει η σχολική χρονιά και να μην εφαρμόζονται ήδη οι οδηγίες καθαρισμού του ΕΟΔΥ; 

● Πως να προσέλθουν οι μαθητές στα σχολεία τους και να μην υπάρχει προσωπικό καθαριότητας καθόλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος; 

● Πως μπορούμε να δεχτούμε να μην καθαρίζονται για μερικές ώρες τα ασφυκτικά γεμάτα μαθητές σχολεία μας ενώ έχουμε ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα (COVID-19) στην Αγία Παρασκευή. 

Ζητήσαμε το αυτονόητο:
● την άμεση πρόσληψη και την πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων με όλους τους απαραίτητους καθαριστές τόσο κατά την διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος όσο και μετά την λήξη για καθαριότητα βάσει οδηγιών 

● να εξασφαλίσουν ότι όλα τα σχολεία θα είναι καθαρά προκειμένου να ανοίξουν στις 14/9/2020 

● καθάρισμα των προαύλιων χώρων με μηχανήματα του Δήμου (ακαθαρσίες, σπασμένα γυαλιά, κ.ά) 

Δυστυχώς μέχρι σήμερα 12/9/2020, ο Δήμος δεν έχει καλύψει τις πάγιες ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων στο κυριότερο ζήτημα, την καθαριότητα. Οι απαντήσεις που πήραμε είναι πως στο προσεχές διάστημα και σταδιακά θα γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της πόλης μας. 

Αργότερα την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους δημότες του ότι “Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει προβεί στην πρόσληψη 60 καθαριστριών για να καλύψει τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων της πόλης μας” Εμείς στα σχολεία μας είδαμε τους μισούς από ότι χρειάζονται οι σχολικές μονάδες. 

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο ξεκινά σε λίγες ώρες,
Η τοπική αυτοδιοίκηση όφειλε να έχει επιλύσει το θέμα καθαριότητας από την 1η Σεπτεμβρίου.
Απαιτούμε τελικά την Δευτέρα 14/9/2020, η Δημοτική Αρχή με τις ενέργειές της να έχει διασφαλίσει όλα τα μέσα προστασίας των μαθητών του Δήμου μας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδίων και όλοι οι καθαριστές – καθαρίστριες να βρίσκονται σε κάθε σχολείο της πόλης μας από την πρωινή προσέλευση μέχρι και μετά την αποχώρηση των μαθητών. 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

Την Παρασκευή 11/9/2020, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του 8ου δημοτικού συνάντησαν τον Δήμαρχο για το επιβεβαιωμένο κρούσμα (COVID-19).
Όλοι εμείς οι εκπρόσωποι των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων στηρίζουμε τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων του 8ου Δημοτικού που τέθηκαν : 

● προς τον Δήμαρχο, τη Σχολική Επιτροπή και κάθε αρμόδιο του Δήμου για να εξασφαλιστούν όσα απαιτούνται για να ανοίξει με ασφάλεια το σχολείο 

● προς τον ΕΟΔΥ για έλεγχο ιχνηλάτησης COVID-19 όλων των ανθρώπων που παραβρέθηκαν στο σχολείο το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποίηση τεστ σε όλο το προσωπικό 

Αγία Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2020 

ΔΣ Συλλόγων Γονέων 1ου, 2oυ, 3oυ, 4oυ, 5oυ-11oυ, 6oυ, 8oυ, 9ου Δημοτικού Σχολείου
ΔΣ Συλλόγων Γονέων 2oυ 3ου, 4oυ, 5oυ Γυμνασίου
ΔΣ Συλλόγων Γονέων Σύλλογοι Γονέων 1oυ, 2oυ, 3ου, 4oυ Λυκείου

1 σχόλια:

Unknown είπε... [Απάντηση στο σχόλιο]

Μονο ντροπη!!!!!!! απο υποσχεσεις και φανφαρες εχουμε χορτασει κριμα γιατι στα χερια σας εμπιστευομαστε οτι πιο πολυτιμο εχουμε στη ζωη ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, φροντιστε τουλαχιστον τα υποτυπωδη να υπαρχουν αφου δεν ειστε ικανοι να τηρησετε κατα γραμμα τους νομους, δεν θελουμε να γινουν αυτα σταδιακα θελουμε να ειχαν γινει απο χθες καταλαβατε κυριοι της τοπικης αυτοδιοικησης με τις γυριστες καρεκλες......... Κριμα ,Ντροπη Αιδως και οτι αλλο αρμοζει στην περισταση............

Δημοσίευση σχολίου